Cozmin Gușă explică de ce pierde Dragnea. Unul din motive „am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat aduși din Teleorman”. Nu sunt oameni deștepți la Cluj, Brașov, Iași, Sibiu, Timișoara?

(Last Updated On: October 12, 2017)

Consultantul Cozmin Gușă a explicat la a emisiunea Talk News, de la Realitatea TV, preluat de stiripesurse.ro, motivele pentru care Liviu Dragnea este la un pas să piardă puterea. Unul ar fi că membrii PSD s-au cam săturat de dictatură. Acest lucru se poate traduce prin faptul că Dragnea a început teleormanizarea instituțiilor statului, vorbindu-se de 30-50 de secretari de stat din Teleorman plasați în ministere.

”Secretul puterii PSD, mai ales la PSD, putere pe care a exercitat-o după ’89 în cea mai mare parte, era sistemul de conduită colectivă în care partidul își alegea un lider puternic, pe care îl respectă, dar care nu transformă actul de conducere într-un regim de putere personală. De câte ori președinții PSD s-au abătut de la această regulă nescrisă, partidul a avut probleme.

Adrian Năstase la alegerile din 2004 în acest mod, fie că vorbim de Ponta în 2014, exact la fel, fie că vorbim de Dragnea astăzi. Aceste megarateuri pe care PSD-ul le-a dat sunt cauzate de această atitudine a lui Dragnea, dar și de pasivitatea partidului. Pentru că partidul l-a lăsat să dicteze, să propună miniștri fără să se consulte, ca în cazul lui Shhaideh și Grindeanu. Abia la Tudose treburie s-au modificat, dar a continuat un joc. Dovada a ce s-a întâmplat ieri și partidul nu a mai suportat asta.

Sunt cifre, am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat aduși din Teleorman. Acum că cifra mică e valabilă sau cifra mare e valabilă, nu mai contează. Nu putem să avem o pepinieră în Teleorman atît de mare încât să facă o guvernare. Partidul i-a permis lui Liviu Dragnea un sistem de dictatură personală”, a explicat acesta.

”PSD-ul a fost acuzat de multe, dar tot timpul a avut oameni profesioniști care putea să le asigure cadre responsabile care putea administra statul, dar acum nu-l mai au. Cifrele pe care le-am dat din Teleorman, plus încăpățânarea lui Dragnea, acestea două sunt semne ale slăbiciunii care trebuie să se termine, plus că poporul s-a prins că e o smecherie dublată de minciună.

Acesta este un moment unghiulat pentru PSD, nici pentru Dragnea, nici pentru Tudose, ci pentru PSD ca structură politică care a dat semne că s-a trezit și nu mai acceptă acest regim de putere unipersonală pe care Dragnea l-a impus.”

Un președinte de partid adevărat are o gândire solidă, cheamă liderii de partid, se sfătuiește cu ei, iar pasul trei, își cheamă consultanții de specialitate și le spune ce s-a hotărât la partid, a mai punctat Cozmin Gușă, care precizează că Liviu Dragnea nu a ținut deloc cont de acești pași.

”Dragnea nici măcar nu a avut o strategie, și-a chemat consultanții care i-au sugerat una, el a luat strategia de la ei, s-a dus la lideri și le-a spus faceți așa că mi-au spus mie consultanții. Jocul lui Dragnea a fost defect, iar asta nu s-a întâmplat niciodată.

Este o guvernare politică și trebuie să fie guvernată de la partid, dar nu așa. Nu de la persoane care își cheamă secretari de stat să-și dea demisia că trebuie să vină alții de la Teleorman sau cheamă miniștri și le spune te duci acolo că eu sunt Daddy. Este o guvernare politică care nu se exercită. PSD trebuie să-și recupereze pacea internă ca să poată să guverneze. Oamenii din partid ar trebui să discute săptămânal. Așa putem să avem garanția că o guvernare ar putea să aibă flotabilitate.”