(Last Updated On: September 8, 2017)

Politica companiilor aeriene de schimbare a datelor de pe un bilet te poate costa scump. O ieșeancă a fost aproape să plătească pentru acest „seviciu” mai mult decât a costat biletul de avion inițial.

Aceasta a vrut să călătorască până la Timișoara cu Blue Air, iar cel mai ieftin bilet dus-întors găsit pentru perioada dorită a fost de 180 de lei. Tânăra a avut anumite probleme și nu a mai putut porni în voiaj în perioada stabilită și a dorit să schimbe datele. Oficial, modificarea unei date pe rută internă este 25 de euro, iar pe rută externă este 40 de euro.

Vrei să schimbi biletul de avion? O româncă a preferat să-l piardă decât să plătească „serviciul” de schimbare 1

Însă 25 de euro este taxa pe segment de zbor, deci pentru modificarea și datei de plecare și a celei de sosire se percep 50 de euro. În moneda națională, ar veni peste 220 lei, deci deja mai mult decât prețul întreg al biletului.

Însă se mai percepe și o altă taxă pentru “diferență tarifară”. Deși ieșeanca alesese alte date pentru ca noul bilet să nu depășească prețul inițial de 180 de lei, nu i s-au cerut doar alți 220 de lei, ci aproximativ 370 de lei, “diferența tarifară” inexplicabilă fiind de 150 de lei, scrie ziaruldeiasi.ro

“Am preferat să renunț complet la bilet și să pierd 180 de lei decât să plătesc, practic, 180 de lei plus 370 de lei, adică vreo 550 de lei”, a spus tânăra.