„Vodafone, Vodafone, abia astept sa ajunga la scadenta abonamentul meu si adio!” … Vodafone face apel în procesul în care un client a obținut daune morale de 3.000 lei

(Last Updated On: September 21, 2017)

RCS-RDS a lovit puternic prin abonamentul său de le 2,88 euro cu care ai nelimitat în orice rețea și 50 de GB internet. Vodafone, Telekom și Orange au fost lovite în marile orașe unde clienții cu bani au ales să plătească 3 euro lunar pentru nelimitat decât 10-15 euro pentru tot felul de oferte din care nu înțelegi nimic dar te mai trezești și cu niște costuri suplimentare. Un client Vodafone chiar a câștigat un proces contra Vodafone pentru costuri suplimentare și a primit și despăgubiri de 3,000 de lei.

Pe Facebook, jurnalista Elena Vijulie a scris: „Vodafone, Vodafone, abia astept sa ajunga la scadenta abonamentul meu si adio! Recent am avut o revelatie de o absurditate absoluta in privinta facturii, am cerut o compensatie in sensul negocierii unui abonament corect, mi s-a spus ca nici nu se pune problema.

In aceeasi zi încercasem să cumpăr un încărcător folosind punctele. Mi s-a spus că nu funcţionează “sistemul”, punctele de loialitate nu pot fi accesate. Client premium/platinium/whatever, premiul I la fraieri ce sunt… Vodafone nu poate plăti daune morale de 3000 de lei? Cat de meschina poate fi “politica companiei”?”

Profit.ro anunță că Vodafone România a înaintat apel împotriva unei decizii a Judecătoriei Sectorului 2 București, care a hotărât, în iulie, că operatorul de telefonie mobilă trebuie să plătească unui client din Galați daune morale de 3.000 lei, plus cheltuieli de judecată de 1.112 lei. Pe lângă daune morale și cheltuieli de judecată, clientul a solicitat și obținut în instanță anularea unei plăți suplimentare de peste 1.000 de euro pentru servicii de roaming și trafic de date, sumă imputată de Vodafone Romania.