(Video) Român în Miami, filmare uragan: „Live din Miami!!! Irma e aici!!!” …. „Literalmente nu mai este nicio apă. Plaja şi oceanul au dispărut”

(Last Updated On: September 11, 2017)

Forța extremă a uraganului Irma a cauzat un fenomen mai puțin obișnuit. Uraganul a supt temporar apa de pe plajele din Peninsula Florida şi Insulele Bahamas.

Duminică, Serviciul Naţional de Meteorologie al Statelor Unite a confirmat faptul că acelaşi fenomen s-a petrecut şi în Naples şi Tampa Bay în Florida, conform adevarul.ro

„Literalmente nu mai este nicio apă. Plaja şi oceanul au dispărut”, a fost mesajul postat pe Twitter de un user ce a postat şi un clip, devenit viral, ce surprinde o plajă din Bahamas unde apele oceanului par a fi dispărut complet. Un alt martor a avut o reacţie de uimire asemănătoare: „Aceasta este plaja din Long Island, Bahamas, iar apa oceanului lipseşte”.

Şi alţi experţi au confirmat faptul că acest fenomen este real şi că el are loc în timpul uraganelor extrem de puternice precum este Irma. „Această furtună este atât de puternică, încât, în esenţă, poate schimba forma oceanului pentru o perioadă de timp”, a scris Angela Fritz, expertul în fenomene meteorologice al ziarului Washington Post.

„Efectiv, uraganul Irma este atât de puternic şi presiunea sa atât de joasă, încât suge apa din împrejurul său către centrul acestei furtuni”, a scris jurnalista americană.

Vezi video aici:

„În centrul acestei furtuni, unde există o presiune joasă extremă, apa este atrasă în sus. Presiunea joasă este, în esenţă, un mecanism de supt – trage aerul în interiorul său, iar când valorile sunt extreme, poate schimba forma suprafeţei oceanului. În momentul în care furtuna atrage apa către centrul său, aceasta este trasă din jurul furtunii”.

Alex Ceausu: Live din Miami!!! Irma e aici!!!

Alex Ceausu a fost în direct. LIVE DIN MIAMI!! Uraganul IRMA a ajuns in Florida!!

Uraganul Irma, de categoria 5, este unul dintre cele mai puternice uragane ce au lovit America Centrală şi Statele Unite în ultimii ani. Cel puţin 25 de oameni şi-au pierdut viaţa doar în insulele din Caraibe.