(Video) A doua filmare în cazul scandalului de la Kaufland din Odorheiu Secuiesc. Planul tânărului de la care s-a declanșat scandalul micilor

(Last Updated On: September 9, 2017)

Jurnalistul Lucian Mândruță a prezentat un nou video cu incidentul de la magazinul Kaufland din Odorhei care schimbă percepția asupra evenimentului. Din imagini reiese planul de acțiune al tânărului care a declanșat scandalul micilor.

O înregistrare de zece minute de pe camerele de supraveghere ale hipermarketului Kaufland din Odorheiu Secuiesc arată o nouă față a incidentului în urma căruia un bărbat n-ar fi fost servit de vânzători pentru că nu vorbea limba română.

În înregistrarea din 31 august, se observă că autorul filmării, cunoscut doar sub numele “Miliţianul”, a mers de mai multe ori la fast-food-ul din exteriorul magazinul şi a intrat în supermarket înainte să înceapă filmarea pe care a postat-o pe YouTube pe 31 august, chiar de Ziua Limbii Române, potrivit  jurnalistului Lucian Mândruță pe blogul său și preluat de digi24.ro.

Potrivit lui Andrei Rădulescu, şefului magazinului Kaufland, din înregistrări se observă că autorul filmului a făcut trei drumuri la Grill. Rădulescu spune că vânzătoarea i-a răspuns prima dată în limba română, informându-l că nu-l poate servi pentru că fast-food-ul se deschide abia la ora 10:00.

Ulterior, vloggerul a intrat în supermarket. A revenit a doua oară şi i-a cerut vânzătoarei tacâmuri. Potrivit reprezentantului Kaufland, barbatul a primit şi tacâmuri.

Apoi, bărbatul a mai intrat o dată în supermarket, iar la ieşire s-a dus către maşină. Ulterior, a revenit pentru a treia oară la Grill cu camera video pornită. A rezultat filmul de mai sus, care între timp a adunat peste un milion de vizualizări.

Vezi aici Video:

În urma acestei înregistrări, ANPC a amendat Kaufland cu 10.000 de lei. Reprezentanții companiei au precizat, într-un comunicat, că se dezic de comportamentul angajatei sale, însă susțin că a fost vorba și de o provocare din partea celui care a filmat. Mai mult, la ora la care a avut loc filmarea, programul de lucru cu clienții nu începuse încă. Bărbatul ar fi venit la magazin de trei ori în 16 minute, ultima dată fiind și cea în care a făcut clipul video.