Un primar din România a plecat pe jos la București ca să-și salveze localitatea. Va merge 10 zile

(Last Updated On: September 20, 2017)

Nemulțumit că Ministerul Mediului nu a plătit lucrările de apă şi canalizare, primarul din Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a plecat pe jos până la București pentru a atrage atenția autorităților responsabile. Astfel, el vrea banii promiși de la Guvern pentru ca localitatea sa să nu intre în faliment, Primăria pierzând un proces cu firma de construcții.

El va merge, timp de 10 zile, între douăzeci şi cincizeci de kilometri pe zi, iar când ajunge în Capitală speră să fie primit de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Mihai Tudose şi de Ministrul Mediului, informează digi24.ro.

„Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înţeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI. Acum voi face din nou acest drum pe jos, într-un pelerinaj, pentru ca autorităţile să ne permită să avem o viaţă normală.

Prin acest marş doresc să atrag atenţia guvernelor şi instituţiilor să respecte legile şi angajamentele, judecătorilor să fie responsabili şi preşedintelui să se garanteze că sistemele acestea funcţionează normal şi logic, nu aberant”, spune Daniel Tudor Mihalache.

Totul a pornit de la o Ordonanţă de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei şi canalizării din fonduri guvernamentale în două oraşe puternic afectate de poluare: Copşa-Mică şi Zlatna.

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru reţeaua de apă-canalizare, angajându-se că va plăti integral lucrările, însă, până în prezent, a plătit aproximativ 50% din banii pe care îi datorează constructorului, deşi acesta a efectuat lucrările aproape în totalitate.

Firma a acţionat în judecată Primăria Copşa-Mică şi a câştigat, existând o sentinţă definitivă care obligă la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primăria nu îi are.