Taxa auto revine în România! Ultima șansă să-ți mai cumperi o mașină ieftină

Eliminarea taxei de mediu de la 1 februarie 2017 a făcut ca în România să fie aduse aproape 500.000 de mașini second hand anul acesta. Acest lucru i-a alarmat pe guvernanți care se pregătesc să introducă o nouă taxă pentru a mai stopa acest curent.

Noua taxă ar putea fi introdusă până la finalul anului anunță Cornel Brezuica, șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit stiripesurse.ro.

Taxa auto revine în România! Ultima șansă să-ți mai cumperi o mașină ieftină 1

„Lucrurile sunt foarte dramatice”, spune șeful AFM, referindu-se la numărul mare de mașini rulate aduse în țara. El spune că grupul de lucru s-a întâlnit de două ori și a ajuns la concluzia că pot există două moduri de taxare:

Taxarea o singură data, pentru toată durată de viață a autovehiculului.

O plată anuală, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară.

Dacă în intervalul ianuarie-august 2016 s-au înmatriculat 192.000 de mașini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unități mai mare. Cifră este mai mare decât totalul pe întreg anul 2016, când s-au înmatriculat 300.000 de mașini rulate aduse din alte țări.