Studiu Momondo. Cele mai ieftine şi cele mai scumpe locuri de vacanţă. Țări mai ieftine ca România

(Last Updated On: September 23, 2017)

Multitudinea de minivacanțe a deschis apetitul românilor pentru vacanță. Dar cum salariilre nu s-au mărit se încearcă tot felul de destinații mai avantajoase. momondo.ro a realizat un studiu în care a întocmit un top al țărilor mai scumpe şi mai ieftine decât România.

„Conform datelor momondo, 28% din călătorii români preferă să facă economii la mesele şi gustările din timpul vacanţei şi 18% la transport după ce au ajuns la destinaţie”, spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România citat de adevarul.ro.

Rezultatele analizei arată că bugetul aproximativ pentru acoperirea acestor cheltuieli de bază în vacanţa în România este puţin peste 200 de lei.
Comparativ cu această sumă, cea mai scumpă ţară pentru călătorii români a devenit Islanda, unde costul pentru aceleaşi produse este de patru ori mai mare. Pe lista primelor cinci cele mai scumpe destinaţii se numără Elveţia, ţările scandinave şi Luxemburg.

India şi Egipt, costuri cu 34-36% mai mici decât în ţară
Printre destinaţiile populare anul acesta în rândul românilor, cele mai atractive costuri de cumpărături sunt în India şi în Egipt, unde este posibil să cheltuiţi cu 36%, respectiv 34% mai puţin decât în România pentru bunuri şi servicii similare.

În acelaşi timp, preţurile din ţările învecinate cu România, precum Polonia, Cehia, Turcia, corespund pe deplin celor din ţară. Pentru cei care vor să plece pe un continent îndepărtat, Mexic este destinaţia a căror costuri de bază se apropie de cele din România (chiar cu -3% mai mici).

Din top 10 destinaţii căutate de către români în 2017, costul minim pentru cumpărături este în Thailanda şi Portugalia, iar cel maxim în Marea Britanie şi Franţa. În acelaşi timp, ţările care presupun costuri ridicate, dar în continuare populare în rândul călătorilor români sunt Italia, Statele Unite ale Americii şi Germania, totodată Spania şi Grecia, acestea având costuri asemănătoare.