(Last Updated On: September 28, 2017)

Ryanair a anunțat că va anula aproximativ 400,000 de bilete de avion, din 18.000 de zboruri, după ce negocierile între companie și piloți au eșuat. Ryanair oferea câte 12,000 de euro pentru piloții care renunțau la concediul de odihnă, ofertă respinsă de aviatori. Zborurile anulate sunt din perioada noiembrie 2017- martie 2018.

Pasagerii care sunt afectați de această decizie au primit un e-mail în care sunt anunțați. Ei au de ales dacă doresc să primească banii înapoi sau să își schimbe zborul pentru o altă dată. De asemenea, toți pasagerii afectați au primit un voucher de 40 de lire, ceea ce le va permite să-și rezerve un zbor Ryanair în perioada octombrie și martie 2018, potrivit companiei.

Ryanair anulează alte 400.000 de bilete de avion! Cursă din România suspendată de compania aeriană 1

Se pare că Ryanair a fost obligată să anuleze alte zboruri pentru că piloții au refuzat oferta de a renunța la o săptămână din concediu, în schimbul a 12.000 de euro, informează Digi 24. 
Ryanair a recunoscut că întârzierile mari din ultima lună au fost cauzate de „greșeli” de management.

„Începând cu luna noiembrie, nu va mai fi nevoie ca piloții să renunțe la o săptămână din concediu”, potrivit unui purtător de cuvânt Ryanair.
„Creșterea lentă creează un surplus mare de piloți în standby, putând astfel să le alocăm concediul anual în trei luni, până în decembrie și apoi în 2018”.

De asemenea, reprezentații companiei au cerut scuze clienților afectați.
Ryanair a oferit vouchere și celor 315.000 de clienți ale căror zboruri au fost anulate data trecută.

Operatorul low-cost Ryanair a anulat începând cu luna noiembrie toate zborurile pe care le opera între Bucureşti şi Palermo, potrivit datelor disponibile pe site-ul propriu dar şi în presa de specialitate, informează Ziarul Financiar.

Aceasta este, momentan, singura cursă suspendată începând cu această iarnă de irlandezi din/către România. Ei mai au mai multe curse internaţionale dinspre România şi către Italia, Grecia, Germania, Marea Britanie şi Irlanda, dar şi zboruri interne.

Decizia suspendării zborului Bucureşti – Palermo vine într-o perioadă în care operatorul anulează zeci de mii de curse de pe mai multe pieţe, motivele invocate fiind variate, de la întârzieri la lipsa de piloţi care să opereze toate zborurile.