(Last Updated On: September 29, 2017)

De la 1 decembrie 2017, românii vor avea posibilitatea de a merge în Canada fără viză. Din acest motiv, Air Canada anunță că va opera zboruri directe către  Montreal și Toronto. Zborurile vor avea loc de pe Aeroportul Otopeni, singurul capabil de zboruri transatalntice (Aeroportul Cluj are pista prea scurtă, Târgu Mureș este închis, Sibiul prea mic, Brașovul are aeroportul în Construcție, Iașul pre mic)

Pe Facebook, Bucharest Airports a adăugat fotografii cu mesajul:  „Începând din 2018, compania aeriană Air Canada va opera zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către principalele aeroporturi ale Canadei: Montreal și Toronto. Decizia companiei nord-americane a fost luată în urma discuțiilor cu șefii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care au convins reprezentanții Air Canada să opereze curse directe pe principalul aeroport al României.

OFICIAL! Din România, zboruri directe către Toronto și Montreal cu Air Canada 1

Air Canada va opera pe Aeroportul Henri Coandă, din iunie 2018, pe rutele Bucureşti – Toronto și București – Montreal, patru curse săptămânale dus-întors.

”Le urăm `Bun venit` partenerilor noștri de la Air Canada și ne bucurăm că au ales Aeroportul Henri Coandă București drept cea mai nouă destinație. Air Canada este una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume, iar includerea Bucureștiului pe lista destinațiilor acestei companii aeriene este o dovadă de încredere în calitatea serviciilor pe care le oferim, precum și o confirmare a faptului că Aeroportul Internațional Henri Coandă București devine un centru relevant de interes pe harta aviației internaționale.

Echipa CNAB este dedicată total pasagerilor și companiilor aeriene și am convingerea că acest parteneriat cu Air Canada este un început de bun augur pentru proiectele de anvergură pe care le-am pregătit”, a declarat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează 47 de companii aeriene către 103 de destinaţii.
Compania Air Canada va opera zborurile directe pe Aeroportul Henri Coandă cu aeronave Boeing 767. Primele zboruri directe Air Canada spre/dinspre România sunt:
• Montreal – București: 7 iunie, București – Montreal: 8 iunie.
• Toronto – București: 9 iunie; București – Toronto: 10 iunie.”