(Last Updated On: September 8, 2017)

Construcția noului magazin IKEA din București va începe luna viitoare. Acesta va fi construit de compania românească Bog’Art, deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu.

„Licitaţia a fost câştigată săptămâna aceasta. Vom începe în octombrie, până atunci este o fază de pregătire şi proiectare. Documentaţia este depusă şi se aşteaptă obţinerea autorizaţiei de construire“, a declarat Sorin Greu, directorul general al Bog’Art, pentru capital.ro

OFICIAL Al doilea magazin IKEA din România va fi construit de construit de unul dintre cei mai mari constructori români. Clujul, Brașovul și Timișoara mai au de așteptat 1

IKEA România a cumpărat în 2014 un teren de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de la fondul de investiţii Broadhurst Investments, reprezentat de omul de afaceri Siminel Andrei. Noul magazin va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi şi va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă. Dezvoltarea proiectului presupune o investiţie de 80 mil. euro, care se referă la valoarea cumulată a terenului şi a construcţiei, potrivit companiei.

Deschiderea noului magazin este programată pentru finalul anului 2018. Obiectivul IKEA este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală şi panouri solare integrate în construcţie. Vor fi instalate staţii de încărcare pentru maşini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deşeuri, iar suprafaţa de spaţiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerinţele legale.

Directorul local al companiei a anunţat în  noiembrie anul trecut că are pe listă Timişoara, Braşov, şi Cluj-Napoca. IKEA caută teren pentru magazine în aceste oraşe, şi speră să deschidă aici în anii 2020-2021.

Bog’Art nu ar fi la prima colaborare cu Ikea, după ce, recent, a câştigat licitaţia pentru construcţia celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square, ridicat de Vastint, divizia imobiliară a grupului Inter Ikea, potrivit Ziarul Financiar.

OFICIAL Al doilea magazin IKEA din România va fi construit de construit de unul dintre cei mai mari constructori români. Clujul, Brașovul și Timișoara mai au de așteptat 2

„Licitaţia (pentru magazinul Ikea – n.red.) nu s-a încheiat, urmează să vedem dacă vom câştiga sau nu acest contract. Sunt şi alte companii care s-au înscris în cursă”, spune Sorin Greu, director general al Bog’Art.

Retailerul de mobilă suedez Ikea, care face peste 500 de milioane de lei cu singurul magazin pe care îl are în România, cel din cartierul Băneasa din Bucureşti, urmează să înceapă lucrările de construcţie la cea de-a doua unitate de pe piaţa locală. Aceasta va fi amplasată în zona Theodor Pallady din Capitală, va fi mai mare decât magazinul din Băneasa, potrivit datelor din avizul dat de Primăria Capitalei la începutul anului.

Bog’Art a construit Turnul GlobalWorth, suprafata totala construita de 69 000 mp – prima clădire certificata LEED Platinum din România.

OFICIAL Al doilea magazin IKEA din România va fi construit de construit de unul dintre cei mai mari constructori români. Clujul, Brașovul și Timișoara mai au de așteptat 3 OFICIAL Al doilea magazin IKEA din România va fi construit de construit de unul dintre cei mai mari constructori români. Clujul, Brașovul și Timișoara mai au de așteptat 4

Pana in 2025, IKEA are in plan opt noi magazine pentru piata locala, iar la nivel de Europa de Sud-Est vor fi inaugurate in total 13 magazine.