Mai vrei să pleci? România, o ţară de vis?! Comisia Naţionale de Prognoză: se vor crea 1 Milion de noi joburi, iar salariul mediu va creşte cu 50% în următorii patru ani

(Last Updated On: September 21, 2017)

Potrivit unei prognoze realizate de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) la finalul anului 2021 România va avea un milion de noi salariați, comparativ cu finalul anului 2016, iar salariul mediu net ar urma să crească, în aceiaşi perioadă, cu 55%.

În primele şase luni din 2017 în economie au apărut 120.000 de noi salariaţi, în ciuda faptului că unii economişti anticipau concedieri importante ca urmare a majorării salariului minim pe economie, informeaza Ziarul Financiar.

Media de creştere a salariilor în economie a fost în prima parte a anului de 14%, tendinţă care va continua cu creşteri anuale de peste 7% în fiecare din următorii patru ani, anticipează CNP. Şi asta fără ca nivelul cererii de forţă de muncă să fie afectată, de vreme ce anticiparea este că, la orizontul lui 2021, economia ar urma să înregistreze 5,7 milioane de salariaţi.

Anul acesta, potrivit sursei citate, numărul de salariaţi din economie ar urma să se apropie de 5 milioane, un nivel care nu a mai fost atins niciodată de tânăra economie „de piaţă“ a României.

În vremea comunismului număul de angajaţi din economie depăşea 8 milioane. Între timp însă, 3 milioane de oameni apţi de muncă au plecat să-şi caute de lucru în altă parte.