„Iarna aceasta în România va fi asemănătoare cu cea din 2012”. Prognoza meteo pentru iarna 2017-2018:

(Last Updated On: September 24, 2017)

Ninsoarea nu prea s-a lăsat așteptată în acest an. Zilele acestea a fost zăpadă în Bucegi, Semenic, Munții Făgărașului și la Bâlea Lac. Potrivit președintelui Societății Meteorologice din România, Ion Sandu, iarna aceasta va fi una foarte grea.

„Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012. Vor fi viscole foarte puternice. Trebuie luate măsuri. În 2012 a fost prăpăd!”, a spus Ion Sandu, la Antena 3.

Pe Facebook, Maria Mihaela Bratu :  Te uita cum ninge-n septembrie…!  Ninge ca in poveşti in toiul toamnei….pe Semenic (Munții Banatului).

  

Meteorologii estimează că ne așteaptă o iarnă grea, cu temperaturi extrem de scăzute. Dacă în noiembrie vremea va fi călduroasă pentru această perioadă, în prima lună de iarnă gerul se va amplifica, potrivit libertatea.ro.

Prognoza meteo în luna octombrie
În sudul și vestul țării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului și multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitațiile vor fi normale, între 20 si 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul țării.

Prognoza meteo în luna noiembrie
Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obișnuiți pentru această lună, iar precipitațiile vor fi mai puține în Moldova și în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Brumboiu SorinUn Loc minunat si prima zapada la Balea lac

Prognoza meteo în luna decembrie
În luna decembrie, însă, vine cu ger năprasnic, iar dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate și de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere: „Astăzi, 23 septembrie, intervenţie de deszăpezire pe Transfăgărăşan”

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!