(Foto) Uite ce hoteluri au miliardarii din sport! Simona Halep, George Copos, Ion Niculaie și Adrian Ilie. Care este mai frumos?

(Last Updated On: September 11, 2017)

Poiana Brașov este locul preferat al oamenilor din sport, dar aceștia preferă stațiunea mai mult pentru a investi în ea. Simona Halep este cel mai nou investitor într-un hotel din stațiune. Pe lângă ea mai dețin hoteluri George Copos, Ion Niculaie și Adrian Ilie.

La poalele Muntelui Postăvaru umbrit de brazi înalţi, se poate zări hotelul Bradul (4*), parte a grupului Ana Hotels. Este dezvoltat de omul de afaceri George Copos. S-a redeschis la începutul acestei veri, după trei luni şi jumătate de renovare şi o investiţie de aproape două milioane de euro. Are 59 de camere, centru SPA şi 100 de angajaţi, scrie click.ro

Preţul unei nopţi de cazare începe de la 62 € şi poate ajunge până la aproape 100 € de persoană pe noapte. În mijlocul unei păduri de pin din Poiana Braşov Copos mai are un hotel, Ana Hotel Sport, cu piscină interioară, sală de sport, saune şi camere spaţioase. În urmă cu 4 ani, Copos a investit şi în acest hotel 10 milioane € pentru renovări.

Vecin cu el în Poiana Braşov este Ion Niculaie, fostul patron de la FC Braşov. Hotelul Piatra Mare este unul dintre cele mai moderne din staţiune. Are 186 de camere, 150 de locuri de parcare, piscină interioară, sală de fitness, un modern centru SPA şi o sală de conferinţe generoasă. Ultima renovare a fost făcută în 2011, iar Niculae a cheltuit 25 de milioane € la vremea respectivă. Preţurile de cazare încep de la 75 € pe noapte şi pot să ajungă până la 200 € de persoană, cu mic dejun inclus.

Un alt reprezentant al “generaţiei de aur” care a cumpărat un hotel la munte este fostul fotbalist Adrian Ilie. Din 2001 deţine Hotelul Ruia, pe care l-a renovat şi l-a adus la nivelul unui hotel de patru stele. Relaţiile din lumea fotbalului şi notorietatea Cobrei au făcut din Ruia o afacere de succes, iar fostul fotbalist a spus că şi-a amortizat investiţia în numai cinci ani, ceea ce l-a determinat să investească bani şi în alte proiecte imobiliare. Hotelul dispune de 20 de camere duble, 10 apartamente junior, două apartamente prezidenţiale, oferind în total 78 de locuri de cazare. Are sală de fitness jacuzzi, saună. O noapte de cazare în cameră dublă costă 250 de lei, cu mic dejun. Tot Adi Ilie este proprietarul complexului de vile Ruia 5*. O noapte de cazare într-unul din apartamentele vilelor costă 100 €.

Simona Halep a intrat şi ea în “clubul” proprietarilor de hoteluri din Poiana Braşov. La începutul lunii august, jucătoarea de tenis a cumpărat cu aproape 2 milioane € hotelul de patru stele Drachenhaus. Are 24 de camere şi apartamente şi, deşi nu este o proprietate foarte mare, obiectele medivale de artă expuse în hotel îi ridică preţul.

Holurile, recepţia şi restaurantul sunt împânzite de blazoane, halebarde, armuri, scuturi, săbii, dar şi picturi originale.