CRIZĂ! Ryanair ar putea anula mai multe zboruri decât a anunțat. Piloții au refuzat bonusurile companiei. Vezi câte mii de euro au refuzat:

(Last Updated On: September 22, 2017)

Compania aeriană Ryanair se află într-o criză de personal și este nevoită sa anuleze tot mai multe zboruri. După ce a anulat sute de curse, compania ar putea anula mai multe curse decât a anunțat până acum.

Asta deoarece nu a reușit să își convingă piloții să renunțe la concedii și să preia alte zboruri. Ryanair a decis să le ofere piloților bonusuri de 13.500 de euro pentru a renunța la concedii, după ce s-a văzut nevoită să anuleze aproximativ 2.000 de zboruri în următoarele şase săptămâni din cauza lipsei de personal, dar şi a unei greşeli în planificarea concediilor piloţilor, informează digi24.ro

Piloții companiei Ryanair refuză însă bonusurile și să refuză să lucreze după cum le dictează compania, dincolo de obligațiile lor contractuale.

Oferta făcută de Ryanair piloților este destul de ambiguă: nu sunt specificate clar condițiile în care piloții pot fi eligibili pentru a primi bonusurile. În primul rând, aceștia ar trebui să aibă 800 de ore de zbor într-un an, pentru a primi bonusul. Însă niciun pilot nu are 800 de ore de zbor în decursul a 12 luni. De asemenea, nu se specifică nici la câte zile de concediu ar trebui să renunțe piloții pentru a beneficia de bani.

Ryanair are 4.200 de piloți, dintre care mulți au statut de „prestatori de servicii”, fiind angajați prin firme contractate de compania aeriană, nu sunt organizați în sindicate și nici nu au un contract colectiv de muncă.

În aceste condiții, sunt șanse mari ca Ryanair să mai anunțe o nouă serie de zboruri anulate. Până acum, aproximativ 400.000 de pasageri au fost afectați de decizia companiei.

Şi unele zboruri care pleacă din România au fost deja anulate. Este vorba despre cursele spre Roma de pe 23 septembrie, Bologna de pe 24 septembrie şi Milano de pe întâi, opt, 15 şi 22 octombrie.