(Last Updated On: September 17, 2017)

Pentru a nu mai întârzia cursele de avion, Ryan Air, una din cele mai mari companii aeriene din lume, a luat o măsură drastică: va anula 40-50 de zboruri pe zi până la sfârșitul lunii octombrie. Prin diminuarea curselor se va ridica presiunea și de pe piloți care, se pare, aveau un program de zbor destul de aglomerat.

Anularile, care incep de acum, sunt menite sa sa imbunatateasca punctualitatea avioanelor companiei, “care a scazut sub 80% in primele doua saptamani din septembrie”, a spus Ryanair intr-un comunicat, adaugand ca numarul de zboruri amanate este “inacceptabil” pentru clienti, informează hotnews.ro.

Ai bilet de avion la ei? Ryanair va anula 40-50 de zboruri pe zi pentru a respecta programul de zbor. Sute de mii de pasageri vor fi afectați 1

Daca va anula 40 de zboruri pe zi timp de sase saptamani, la o rata de ocupare medie de 90%”, circa 285.000 de calatori vor fi afectati.

Cea mai mare companie aeriana europeana dupa numarul de pasageri a trimis vineri emailuri primilor detinatori de bilete afectati, care pot sa aleaga intre returnarea banilor si un alt zbor.
Compania a spus ca va renunta la suprataxa de 40 de euro, de obicei impusa pentru schimbarea zborurilor.

Unui reporter Reuters, care trebuia sa zboare din Dublin la Barcelona pe 18 septembrie, i s-a oferit un zbor mai devreme in aceeasi zi pentru o suprataxa de 250 de euro sau sa mai dea 60 de euro pentru o curas pe 19 septembrie.