(Last Updated On: September 9, 2017)

Cei mai bine plătiți angajați din România rămân cei din domeniul IT-ului care primesc un salariu lunare de aproximativ 6.000 de lei pe lună. Aceștia sunt urmați de angajații din domeniul petrolier, cu peste 5.500 de lei lunar, iar  podiumul este completat de cei care lucrează în companiile aeriene, cu o leafă de aproximativ 4.800 de lei.

În coada clasamentului salarilor din România se află chelnerii, cameristele şi bucătarii. Primesc în medie puţin peste 1.400 de lei pe lună.
Salariul mediu pe economie a crescut cu peste 300 de lei faţă de jumătatea anului trecut. A ajuns în iulie la aproape 2.400 de lei net, informează digi24.ro.

6.000 de lei. Sectorul cu cele mai mari salarii din România 1

În administraţia publică, salariul net a urcat cu 31%.
Pe total în industrie, creşterea a fost mult mai mică, puţin peste zece la sută.

În construcţii, domeniu care şi-a revenit în zona privată, creşterea e de sub 10 procente.
Chiar şi vedeta pieţei muncii, IT-ul, unde sunt salarii mari și e un deficit masiv de forţă de muncă, avem o creştere procentuală cu o singură cifră.
„După cum vedeţi, discrepanţele sunt uriaşe. Şi acum să ne gândim la efecte. Oamenii ăştia ajung să concureze cu veniturile lor pe aceeaşi piaţă a consumului.

Vezi video aici:

Puterea de cumpărare a celor din sistemul public a crescut mult mai mult. Vor face achiziţii mai mari. Cererea împinge preţurile mai sus, asta e regula. Şi la final iese că cel din privat va avea puterea de cumpărare erodată mai mult, deci nivelul lui de trai nu va creşte într-un ritm satisfăcător.”, potrivit sursei citate.