(Video) Stațiunea din România, cea mai ozonată staţiune din Europa. Acum, în hoteluri stau vaci şi cai

(Last Updated On: August 20, 2017)

Bătaie de joc în cea mai ozonată staţiune din Europa, Soveja. De peste zece ani, una dintre cele mai frumoase staţiuni din zona Moldovei a fost părăsită. Consiliul judeţean are terenul, sindicatele au clădirile, iar din disputa care trenează de câţiva ani în tribunal, au de suferit mii de turişti.

Reprezentanţii sindicatelor spun că până să înceapă procesul cu Consiliul Judeţean Vrancea s-a investit jumătate de milion de euro în hotel. Apoi, totul a fost pus în conservare, potrivit digi24.ro

Nicu Ciolan, director Sind Turism România : „Avem în momentul de faţă aduse ape pentru toate bolile de reumatism. Apa este adusă în cadrul hotelului Zboina! Hotelul e închis, da! Situaţia fiind aşa de încâlcită şi fiecare cu pretenţiile lui, totul a rămas blocat.”

După ce au fost retrocedate o parte din vile, sindicatele mai administrează aproximativ 500 de locuri de cazare.

Totul pare că merge înapoi în fosta staţiune. Din păcate, peisajul rural şi frumuseţea naturii nu mai sunt suficiente pentru atragerea turiştilor.

Tache Bocăneală, locuitor Soveja: „Era un furnicar de turişti în staţiune, veneau foarte mulţi datorită aerului foarte ozonat, datorită tratamentelor care se făceau în zonă”.

Vezi video aici:

Staţiunea rămâne izolată şi pentru că drumul care o lega de Lepşa, o altă zonă turistică, este închis de peste zece ani şi nimeni nu îl repară. Pentru distanţa de 15 kilometri, cei care vor să ajungă îl Lepşa trebuie să facă un ocol de 100 de kilometri.