(Video) Destinația de poveste din România ascunsă în munți. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România”

(Last Updated On: January 18, 2020)

La poalele munţilor Vulcan, Runcu este o perlă ascunsă a vacanţelor. O zonă care te face să amuţeşti cu priveliştile ei, te pune în mişcare cu off-road şi drumeţii, te răsfaţă în pensiuni cochete şi te ospătează cu bucate de ţinut minte.

Zona e renumită pentru traseele de drumeţie. Dependenţii de adrenalină pot face mountain-biking, iar cei cu ceva mai mulţi bani în buzunar pot străbate spectaculoase trasee offroad, scrie digi24.ro

(Video) Destinația de poveste din România ascunsă în munți. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România” 1 (Video) Destinația de poveste din România ascunsă în munți. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România” 2

(foto: runcugorj.ro)

Drumeţii, senzaţii tari cu maşinile de offroad sau mountainbike, le puteţi încerca pe toate. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România”, spune o turistă din Belgia.

Aproape 3 kilometri au cheile Sohodolului. Dacă şi din vale peisajele îţi taie respiraţia, gândiţi-vă ce simt cei ce se aventurează-n înălţimi.

(Video) Destinația de poveste din România ascunsă în munți. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România” 3 (Video) Destinația de poveste din România ascunsă în munți. „Aveţi o privelişte frumoasă, oameni primitori, mâncare bună, ne-ar plăcea să revenim în România” 4

„Cei care au maşini 4X4 pot face trasee de off road, cei pasionaţi de alpinism pot să vină să se caţere, sunt zeci de trasee de dificultate diferită”, spune Doru Cupă, salvamont Gorj.

Din Runcu, traseele pe munte sunt un spectacol, iar adevărata splendoare e abia la destinaţie, în vârf de munte. Aici, cei dornici de adrenalină pot zbura cu parapanta.

Zona e plină de pensiuni pe toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Preţurile pornesc de la 130 de lei şi pot ajunge şi la 250 de lei pentru o noapte de cazare. Casa la care a tras Regele Mihai în 1944, pensiuni cu ciubăr şi tiroliană sau căsuţe izolate în pădure. Să dormi în oricare poate fi un răsfăţ.

Vezi video aici:

Comuna Runcu are 8 sate şi rivalizează cu multe staţiuni de lux. Are infrastructură bună, pensiuni cochete şi servicii de calitate.