Vacanță. România este una dintre țările cele mai bogate din Europa din punct de vedere al factorilor naturali de vindecare. Mai mult de o treime din izvoarele minerale şi termale din Europa se găsesc aici.

(Last Updated On: August 20, 2017)

România este o țară ce merită descoperită în vacanță. E drept, nu are multe lucruri bine puse la punct, dar poți descoperi multe lucruri frumoase.
România este una dintre țările cele mai bogate din Europa din punct de vedere al factorilor naturali de vindecare. Mai mult de o treime din izvoarele minerale şi termale din Europa se găsesc aici.

Ceea ce pare darul divinităţii, are o explicaţie mai simplă și mai concretă – structura geologică a munţilor ce domină centrul României a făcut posibilă aglomerarea aceasta de ape terapeutice, potrivit romania.travel.ro.
vacanță românia

Vacanță în România? Există 70 de staţiuni balneare, unele construite chiar de romani, unde diverse afecţiuni se pot trata. Şi să nu crezi că apele sunt singurele care sunt folosite în mod curativ. Aerul ozonat al pădurilor de conifere de la mare altitudine, mediul încărcat de particule binefăcătoare al salinelor ce se regăsesc pe tot cuprinsul ţării și mofetele, acele ciudate emanații de dioxid de carbon cu rol terapeutic impresionant.

Mofeta este o emanație de gaz degajat:
prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice
prin foraje
prin degazeificarea apelor minerale
artificial
care este captată, eventual înmagazinată într-un recipient tampon și distribuită printr-o modalitate specifică (construirea unui Mofetariu) în scopul folosirii în cure terapeutice externe.

Gazul respectiv este un amestec în care componenta principală o constituie dioxidul de carbon (cel puțin 90 %), iar cea secundară este reprezentată in proporții variabile de alte gaze cum ar fi SO2, unele gaze rare, vapori de NH3 …. etc.

Solfatarele sunt gaze terapeutice care au în compoziție, pe lângă dioxid de carbon, hidrogen sulfurat în concentrație de 0,1 – 0,56%.

Staţiunile balneare se găsesc în orice zonă geografică, în cele mai diverse forme de relief, de la munţi și până la câmpie. Diverse afecţiuni își găsesc alinarea prin intermediul calităţilor curative ale apelor, aerului și mediului, dar și prin intermediul priceperii personalului.

Vezi aici Video:

Aici poţi găsi un raport preţ-valoare mai bun al tratamentelor balneare, relaxare şi îngrijire personală prin metode şi resurse locale la standarde înalte.