Vacanta 2017. „Am vândut pachete în staţiunea Băile Felix cum nu am vândut în ultimii zece ani. Românii au preferat litoralul românesc, staţiunile balneo şi plajele din Spania”

(Last Updated On: August 20, 2017)

Preferințele românilor în ceea ce privește vacanța în acest sezon sunt Spania, pe primul loc, urmate de litoralul românesc și stațiunile balneo. Totodată, românii au început să călătorească mai mult şi să aleagă va­can­ţe mai scumpe, ca urmare a creş­te­rii veniturior.

Vânzările tour-operatorului Paralela 45 au crescut cu 26% în prima jumătate a acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

„Până acum a fost un se­zon bun, avem o creştere a vân­zărilor cu 26%, iar aceste ten­dinţe se regăsesc la majo­rita­tea operatorilor. Lucru­rile în plan economic merg des­tul de bine, veniturile sunt mai mari, iar românii călătoresc. Noi nu mai avem lo­curi disponibile pentru litoralul româ­nesc“, a spus Alin Burcea, CEO al Paralela 45. Agenţia a avut anul trecut afaceri de 44 mil. euro, în creştere cu 6% faţă de 2015, pentru Ziarul Financiar.

Staţiunile balneo precum Băile Felix, Băile Herculane şi Călimăneşti-Căciulata sunt destinaţiile din România care au atras anul acesta mai mulţi turişti faţă de anii anteriori. „Anul acesta am vândut pachete pentru staţiunea Băile Felix cum nu am vândut în ultimii zece ani“, a mai spus Alin Burcea.