Stațiunea cu cel mai curat aer din România, asaltată de turiști. „Aşteaptă şi câte o oră să se aşeze la masă”

(Last Updated On: August 20, 2017)

În mini vacanța de acum câteva zile, românii au luat cu asalt și stațiunea Colibița din Munţii Călimani, cu un aer curat comparabil cu cel din Alpi.

Turist, citat de stirileprotv.ro: “Nemaipomenit. Este prima dată când am venit la Colibiţa. Am rămas profund impresionat de ceea ce am văzut.”
Turiştii au găsit aici şi răcoare. Au fost 25 de grade, iar apa lacului a fost numai bună pentru scăldat.

Turist: “De la Londra, venim în fiecare an aici, e al III-lea an. în primul rând e curată apa. E mult mai linişte aici, noi nu iubim aglomeraţia. După un sejur la mare eşti mai obosit decât ar trebui să fi după o vacanţă.”

De la an la an, staţiunea a devenit tot mai căutată. De pildă, zilele acestea locurile de cazare au fost ocupate în proporţie de sută la sută. Este nevoie însă de mai multe facilităţi pentru turişti, spun oamenii.

Pentru că autorităţile locale nu au intuit potenţialul zonei acum nu au proprietăţi cu ieşire la lac. Mai mult, pământul s-a vândut chiar până în buza lacului aşa că turiştii care vor să se plimbe pe marginea apei nu o pot face decât dacă intră pe o proprietate privată, asta dacă accesul le este permis.

Turist: “Suntem din Italia. Venim acasă la părinţi, trecem pe aici, vedem ce s-a schimbat aproape nimic.”

Şi la restaurante cererea depăşeşte oferta.

Tinu Hangan, proprietar restaurant: “Aşteaptă şi câte o oră să se aşeze la masă. Este penibil şi pentru cel care serveşte masă că îl vede pe cel care stă în picioare, la fel şi pentru celălalt care stă cu copilul în braţe. E greu, dar ne facem treaba, nu suntem vinovaţi că e mai multă lume decât putem noi servi.”

Turist: “Trebuie să stai pentru o comandă o jumate de ora, o ora, până îţi ia comandă.”
Vezi aici Video:

Partea bună este că drumul care face legătură între Colibiţa şi localitatea Mureșenii Bârgăului tocmai a fost renovat.