Românul premiat cu aur la un concurs Microsoft: „Mă gândesc să plec în străinătate şi să învăţ acolo. Oricât de bune ar fi facultăţile din România, parcă în străinătate e un mediu care permite o învăţare mai bună”

(Last Updated On: August 11, 2017)

Tiberiu Danciu, românul în vârstă de 18 ani care a luat locul I la Campionatul Microsoft Office Specialist din America, a anunțat că își dorește să plece în străinătate să studieze, dar totodată a spus că vrea să se întoarcă în țară după terminarea facultății.

„Mă gândesc, în principiu, să plec în străinătate şi să învăţ acolo. Pentru că oricât de bune ar fi facultăţile din România, parcă în străinătate e un mediu care permite o învăţare mai bună. Şi, pe urmă, mă gândesc să mă întorc în ţară şi să aduc contribuţia mea”, spune Tiberiu Danciu, campion modial MOS, pentru digi24.ro

Tibi e într-a 11-a la Colegiul „Grigore Moisil” din Bucureşti. A împlinit 18 ani în drum spre America, unde şi-a făcut cel mai grozav cadou de majorat: a luat aurul la Campionatul Mondial de IT organizat de una dintre cele mai mari companii din lume: Microsoft.

„Chiar mă aşteptam să fac ceva, să ies pe locul 3, 2 poate…wow. Dar, la premiere, efectiv când am văzut că locul 3 nu sunt eu, locul 2 nu sunt eu, am zis că locul 1 nu sunt eu. M-am aşezat frumos în scaun. Nici nu mai ştiu cine a fost lângă mine, cred că un băiat din Mexic. Am zic că na, n-am cum să fiu eu…şi chiar am fost eu”, spune Tiberiu Danciu, campion modial MOS.

Vezi video aici:

În finală, Tibi a concurat cu 156 de tineri din 49 de ţări. A rezolvat totul cu o viteză uluitoare: după 20 minute, a ieşit din sală. Terminase pe nerăsuflatelea.