Producător din România de succes! Auchan și Carrefour se bat pe producția lui de … pepene. Vezi ce are așa de special. Este bun și pentru diabetici!

(Last Updated On: August 29, 2017)

În timp ce unii producători români se plâng de o conspirație a marilor lanțuri de supermarket-uri împotriva lor, un producător din Ialomița a dat lovitura cultivând pepeni verzi cu miez … galben. Auchan și Carrefour se bat pe producția lui iar recent a aflat că acest tip de pepene, hibridul Janosek, este foarte bun pentru diabetici deoarece conține un nivel scăzut de zaharuri.

Nicolae Paraschiv (50 de ani), din localitatea Slobozia, citat de agrointel.ro:
„Mă ocup de pepeni de vreo 20 de ani. După Revoluție, la vreo 6-7 ani am început să pun lubeniță. Inițial a fost un hobby până când a devenit afacere. Ne-am chinuit, am cumpărat tot mai mult pământ și altceva ce să pui, dacă nu pepeni? Eu nu m-am gândit să cultiv pepene cu miez galben, în schimb piața „s-a gândit”. Ei au vrut să vină și cu altceva pe piață”, a spus ialomițeanul.

Un lucru la care fermierul din Slobozia nu se aștepta a fost ca hibridul ales de el pentru cultura de pepene galben – hibridul Janosek, dă rezulte foarte bune chiar și pentru diabetici, Janosek având un conținut scăzut de zaharoză.

„Pepenele cu miez galben pe care îl pun eu nu prea e dulce. Unii spun că e bun și pentru cei care au diabet, pentru că nu are foarte multă zaharoză în el și este foarte bun. Am prieteni care aveau rude cu diabet și mi-au zis să le dau și lor, pentru că au auzit că este foarte bun. Au mâncat și nu au avut nicio problemă. M-am mirat și eu. Pui un produs și te trezești că îl pot mânca și alții care nu aveau voie să mănânce. Chiar a fost o surpriză și pentru mine când am auzit”, a declarat încă uimit ialomițeanul.

Nicolae Paraschiv a cultivat anul acesta șase hectare de pepene cu miez galben și singurul regret al fermierului este că nu a pus o suprafață mai mare întrucât s-a dovedit a fi un real succes pe piață.

„Fac parte dintr-o cooperativă, suntem 5 băieți, avem mai mult pământ. Eu am pus pepene cu miez galben pe vreo 6 ha anul acesta, dar a fost o greșeală. Trebuia să punem mai mult. Nu am știut că cererea este așa mare și am pus mai puțin. S-a cerut foarte, foarte mult, Carrefour în general ne-a cerut foarte mult, iar acum văd că și Auchan cere cantități mari.

Pepenele cu miez galben s-a vândut foarte bine pe piață. Prețul a fost foarte bun, am început cu 1,2 lei pe kilogram, bine, l-am scos și puțin mai târziu, apoi l-am dat cu 1 leu, iar acum îl dăm cu 9o de bani kilogramul”, a adăugat Nicolae Paraschiv.