(Foto) Satul Bucovinean. “Linişte, tradiţii, obiceiuri, port popular. E chiar în inima Bucovinei cu peisaje frumoase.” Proiectul unor tineri care au cumpărat case vechi. Vezi cât costă o noapte de cazare:

(Last Updated On: August 16, 2017)

Dpi prieteni pasionaţi de tradiţii au cumpărat câteva case îm Bucovina, construite pe munte acum un secol, le-au mutat într-o zona accesibilă şi le-au transformat în unităţi de cazare.

Cele 7 case construite în urmă cu mai bine de un secol pe Valea Moldovei, în judeţul Suceava, au fost dezmembrate bucată cu bucată, apoi coborâte la poalele muntelui şi reasamblate, scrie stirileprotv.ro

(foto: Satul Bucovinean)

Fiecare casă are dormitoare, baie şi cameră de zi şi înăuntru totul este amenajat exact că pe vremuri – cu laviţe, covoare de lână şi oale din lut. Încălzirea se face cu ajutorul unei sobe vechi.

Proprietarii care au mizat pe acest proiect îndrăzneţ şi au transformat casuțele în locuri de cazare pentru turişti nu duc lipsă de clienţi.

Reporter: “Ce v-a determinat să alegeţi un astfel de loc?
Turistă: ”În primul rând am căutat linişte, aer curat.”

De câţiva ani, aceşti soţi îşi petrec vacanţele aici. Liniştea şi decorul îi atrag de fiecare dată.

Odată ajunşi în Satul Bucovinean, oaspeţii sunt răsfăţaţi şi cu bucate tradiţionale.

Turist: “Linişte, tradiţii, obiceiuri, port popular. E chiar în inima Bucovinei cu peisaje frumoase.”

De curând, de Satul Bucovinean au aflat şi turiştii străini. Primii urmează să ajungă în zonă la sfârşitul acestei luni.

O noapte de cazare în acest loc costă 130 de lei, iar în preţ sunt incluse şi trei mese.