Eroii României, umiliţi la pensii de generalii de astăzi care primesc 10-30,000 de lei lunar

(Last Updated On: August 4, 2017)

Generalii de azi, care nu au luptat în niciun război cu ajutorul politicienilor din PSD, și-au făcut o lege de pensionare cu care obțin sume uriașe. În acest timp, veteranii de război, care au luptat în al doilea război mondial, au pensii decente, dar mult mai mici raportate la cele vehiculate c-ar urma să fie încasate de generali avansaţi în grad pe timp de pace.

Premierul Mihai Tudose, citat de adevarul.ro: „Nu mai există nicăieri pe planeta asta o situaţie, un loc, unde când ieşi la pensie să iei de la locul de muncă mai mulţi bani decât luai când munceai, să ieşi la pensie la vârste de până la 50 de ani pe acest algoritm“.

Ştefan Sohaciu ajuns la vârsta de 92 de ani, a fost prizonier în timpul războiului în trei lagăre: la unguri, la austrieci şi la nemţi. Statul a considerat că indemnizaţia de 470 de lei este suficientă pentru cele îndurate în tinereţe. „Suma se calculează în funcţie de anii făcuţi pe front, dacă ai primit decoraţii. Eu am trăit războiul din 17 septembrie 1944 până în 12 iulie 1945“, spune el. Pentru că i s-a pierdut foaia matricolă, a rămas cu gradul la caporal, ulterior urcând până la cel de sergent-major.

Un general pensionat acum ia o poensie între 10,000 și 30,000 de lei lunar.

Un general în rezervă al Armatei Române a dezvăluit sub protecţia anonimantului pentru adevarul.ro faptul că situaţia pensiilor la Ministerul de Interne este incomparabil mai bună faţă de cea din Armată. „La grade egale, funcţii egale, cei de la Interne au cu 300% mai mult la pensie faţă de cei din Armată. Dacă un general care a fost la comanda trupelor încasează lunar 6.000 de lei, un general de poliţie, care în perioada activă are grad profesional de chestor, şi apoi o primeşte pe cea de general, va câştiga la pensie în jur la 20.000 de lei“.

Ofiţerul mai spune că, în cadrul Armatei, mai sunt, în plus, şi discrepanţe uriaşe de venit între militarii ieşiţi la pensie pe aceeaşi funcţie. Potrivit generalului, cei care au ieşit la pensie în urmă cu 20 de ani încasează mult mai puţin comparativ cu cei care trec în rezervă în prezent.