Dragoş Pătraru și-a găsit televiziune, una din cele mai „cenzurate” din România. „Mergând prin ţară, cei mai mulţi dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă”

(Last Updated On: August 10, 2017)

Dragoș Pătraru s-a certat cu șefii de la Digi 24 pe motiv de cenzură iar acum se întoarce la TVR, una din cele mai „cenzurate” și politizate televiziuni din România. La aproape două luni de la despărțirea de Digi, realizatorul TV revine la televiziunea publică după ce a plecat de aici tot cu scandal, în 2016.

Astfel, conform paginademedia.ro și preluat de stiripesurse.ro, Pătraru s-a înțeles cu șefii TVR. ”Starea Nației” revine la TVR după numai un an și jumătate. În mai 2016, postul public difuza ultima emisiune ”Starea Nației”, după doi ani de contract (Pătraru a apărut pe TVR, venind de la România TV, pe 1 septembrie 2014).

Noul sezon al emisiunii „Starea Naţiei“ va debuta pe 4 septembrie, iar producţia va fi difuzată pe TVR 1 la ora 22.30, cu reluare la ora 6.00 pe acelaşi canal şi după amiază, pe TVR 2. De asemenea, producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional. Preşedintele Director General al TVR Irina Radu a declarat că Dragoş Pătraru a impus o condiţie: emisiunea să fie finanţată din fonduri proprii, informează adevarul.ro.

„A fost şi condiţia lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanţată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, «Starea Naţiei» a adus nu doar cifre foarte bune de audienţă TVR-ului, ci şi un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producţii. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producţii în grila noastră“, a precizat Irina Radu.

La rândul lui, Dragoş Pătraru a declarat: „Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis că ne vom întoarce dacă situaţia revine la normal. Mergând prin ţară, cei mai mulţi dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică.

Mi-aduc aminte că la Piatra Neamţ un domn a venit la întâlnirea cu mine însoţit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea. Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan.

Este credinţa mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democraţie tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forţa să se detaşeze total de luptele politice şi să slujească interesul public, readucându-i pe români în faţa televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR.“