Celebrul Tractor U650 va fi vândut din nou în România, la 10 ani de la închiderea fabricii din Braşov. Vezi la ce preț:

(Last Updated On: August 16, 2017)

Ziarul Financiar anunță că celebrul Tractor U650, care a fost produs la Brașov până în anii 2,000, va fi produs de o companie din Băicoi și pentru piața internă, controlată de omul de afaceri Titus Şerban, fost director al Tractorul Braşov.

Tractorul va fi vândut pe piaţa locală, la 10 ani de la încetarea producţiei la Braşov. Linia de asamblare a tractoarelor a fost mutată la Băicoi, iar licenţa pentru producţie a fost achiziţionată numai pentru Egipt, astfel încât tractorul putea fi comercializat doar pe piaţa egipteană.

Potrivit lui Titus Şerban, directorul Tractorul U 650 Braşov, compania pe care o conduce a vândut 110 tractoare în Egipt în perioada 2009-2010, dar izbucnirea revoluţiei a dus la oprirea livrărilor.

Din vara acestui an vânzarile vor fi reluate şi pe piaţa locală, preţul unui tractor fiind de circa 16.000 de euro, potrivit firmei Total Gimpex, unul dintre primii dealeri care vor vinde tractorul. Acesta va fi din nou cel mai accesibil tractor de pe piaţa locală, având o putere de 65 CP şi o cutie de viteze manuală cu zece trepte.