Cea mai mare plajă artificială din România. „Pe timpul lui Ceauşescu, la cupola aia se dădeau spectacole”

(Last Updated On: August 11, 2017)

Cea mai mare plajă artificală din România va fi amenajată în București, promit autoritățile sectorului 6, care vor să transforme, până anul viitor, toată insula de pe Lacul Morii.

Privită de sus, insula de pe Lacul Morii pare oaza perfectă pentru agrement. Jos însă, la nivelul mărăcinilor, gunoaielor şi ruinelor care o domină, insula-i doar un focar de infecţie.

„Pe timpul lui Ceauşescu, la cupola aia se dădeau spectacole. Cu muzică! Pe partea stângă era debarcaderul, cu bărci, iar pe partea asta au fost vaporaşele! A fost superb. Uite ce-i acum: nimic!”, spune o localnică, pentru digi24.ro

Acum, edilul Sectorului 6 vrea să preia insula în gestiune şi s-o transforme în… cea mai mare plajă artificială din România.

„Vom avea bazine cu duşuri, unde cei care vor dori să acceseze această zonă se vor putea răcori şi vor primi cu titlu de gratuitate accesul la plajele pe care le vom amenaja (…). Noi am prezentat intenţia noastră către Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar dânşii şi-au manifestat interesul să ne sprijine”, explică Gabriel Mutu.

În proiect figurează şi o fântână arteziană gigant, care va fi montată chiar din mijlocul lacului de acumulare.

Vezi video aici:

Nu există însă o machetă pentru proiect şi nici preţul total al reamenajării insulei nu se cunoaşte.