Bolnavi umiliți, din nou în România! Reacție dură a premierului Mihai Tudose. „Am văzut niște imagini înfiorătoare”

Digi24 a difuzat imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor. Acolo, doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei, în semn de protest, deoarece adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

Cei doi pacienți au fost aduși cu autoturisme, de la 40 de kilometri distanță. Bărbatul care îi îngrijește pe cei doi mai spune că a solicitat o ambulanță pentru transportul pacienților, dar a fost refuzat, scrie digi24.ro

Bolnavi umiliți, din nou în România! Reacție dură a premierului Mihai Tudose. „Am văzut  niște imagini înfiorătoare” 1

După ce a văzut aceste imagini, premierul i-a cerut ministrului Florian Bodog să-i demită pe cei responsabili de această „nenorocire”.

Mihai Tudose: Am văzut la Digi24, mulțumesc televiziunii pomenite, niște imagini înfiorătoare. Persoane cu handicap locomotor aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu știu ce comisia vieții, care să stabilească nu-știu-ce sau să le dea nu-știu-ce. Am vorbit despre reducerea birocrației, nu a pacienților prin târâre pe jos. Cine a făcut nenorocirea asta?

Florian Bodog: Am primit și eu informația înaintea ședinței de Guvern, am dispus președintelui Casei de Asigurări să verifice, domnia sa a spus că e vorba despre două persoane care au solicitat un card de asigurare în numele altor persoane, fără să aibă împuternicire și fără să facă parte din familie. Se pare că sunt și implicații penale acolo, știe și Prefectura, până diseară vom avea un rezultat și până dimineață vă voi informa. Dacă e nevoie mă duc acolo.

Mihai Tudose: Mâine dimineață îmi spui cine nu mai lucrează acolo, da?

Florian Bodog: Da.

Vezi video aici:

Mihai Tudose: Că dacă așa a înțeles, că reducem birocrația prin a-i aduce pe cei cu handicap locomotor să-i vadă, poate-l încurcăm. Găsește o carieră în piața privată. Vă rog frumos. Nu trebuie să fie numai unul, poate sunt de vină mai mulți.