Alpinistrul Ovidiu Popescu e din nou pe munte, la patru luni de la avalanșa ucigașă care a ucis-o pe Geta Dor Popescu

(Last Updated On: August 19, 2017)

Liberatatea anunță că Ovidiu Popescu, tatăl Getei Popescu, ucisă de o avalanșă în Retezat, s-a întors pe înălțimile care i-au răpit fata de numai 13 ani în timp ce investigatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat în acea zi tragică pe munte.

Alături de alți iubitori de aventuri extreme, de personaje al căror țel în viață este să îngenuncheze vârf după vârf, oricât de lipit de cer ar fi, Popescu s-a lansat, din nou, în escalade periculoase. Ca dovadă supremă a noilor sale reușite, bărbatul s-a imortalizat victorios alături de amicii lui de aventuri, în mijlocul deșertului alb mărginit de petice de cer, pe varful Elbrus, la 4200 m și pe varful Damavand, ( 5671 m altitudine), respectiv cel mai mare vulcan din Asia și cel mai mare munte din Iran si Orientul Mijlociu, potrivit libertatea.ro.

Pe Facebook, Altitude Expeditions Team a adăugat fotografii cu mesajul: „A fost o ascensiune reusita, toti membri Altitude Expeditions Team bucurandu-se de peisaje, atmosfera, efort si reusita.

In spiritul traditional al ascensiunilor Clubului Montan Altitudine (https://www.facebook.com/clubul.altitudine/), am atins varrful (scopul principal al venirii noastre acolo) fiind interesati de locuri, oameni, obiceiuri locale.
Am cunoscut locuri si oameni, am devenit o adevarata echipa in zilele de aclimatizare, am pus in valoare pasiunea noastra comuna pentru munte, sport si natura, facand din aceste zile unele de neuitat, petrecute intre prieteni.


Este a sasea ascensiune a Elebrusului a membrilor Altitude Expeditions Team, ascensiune efectuata de toti membri, de la 4200m in ziua de varf.
Au fost: Ileana Andreescu, Ioan Bica, Simon Balbae, Lucian Hornoi, Ovidiu Popescu.
Rememoram prima ascensiune, in echipa: Calin Vrabie, Radu Teo, Crina Coco Popescu, Ovidiu Popescu. – https://www.youtube.com/watch?v=1AqMlN6O3x0&t=161s – un film de Calin Vrabie”

Ancheta nu a indicat, până acum, vreun vinovat

În timp ce el, părintele-alpinist căruia tăvălugul alb care s-a rostogolit în Retezat i-a ucis copila de 13 ani recucerește vârfuri (recent a urcat pe cel mai înalt punct al Europei), anchetatorii nu au reușit încă să adune suficiente probe care să indice un vinovat al tragediei care s-a consumat acum patru luni în Masivul retezat în timpul unei expediții organizate de Ovidiu Popescu.

”Investigația e tot în faza de urmărire penală însă cercetările se fac în REM, nu față de vreo persoană. Acuzația este de omor din culpă. Procurorii Parchetului General investighează existența unor eventuale greșeli care ar fi putut duce la urmările tragice ale avalanșei în care au murit cei doi copii (n.r. Geta Dor Popescu și Erik Gulacsi, tineri alpiniști care aveau 13 ani și, respectiv 12 ani), urmează un plan de anchetă, fac audieri, și strâng probe și informații, dar încă nu s-a conturat nici un vinovat”, au dezvăluit surse judiciare.