A 13-a PENSIE în România!? Și celor cu pensii speciale uriașe?

De la 1 octombrie ar trebui să intre în vigoare o nouă lege a pensiilor care să mai liniștească spiritele după scandalul pensiilor speciale uriașe. Se vor da câțiva lei în plus pentru pensionari în urma recalculărilor, ministrul Muncii spunând că se vor recalcula toate pensiile din România.
Mai mult, postul România TV, apropiat partidului guvernamental PSD, a aruncat informația pe surse că ministerul Muncii va da și a 13 -a pensie. Probabil și celor care au pensii speciale! Așteptăm confirmarea oficială.

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, citată de bugetul.ro: „Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem… dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii.

A 13-a PENSIE în România!? Și celor cu pensii speciale uriașe? 1

Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea aceasta a vorbit și despre egalizarea vârstelor de pensionare între bărbați și femei.

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat in calcul sa crestem varsta de pensionare şi nici sa o egalizam pe cea a femeilor cu a barbatilor, desi ne incurca o directiva a Uniunii Europene, dar care aplicativitate incepand cu anul 2030. Pana in 2030, ar trebui sa facem ca si stat aceste corectii.

Pe legea pensiilor care va intra in vigoare anul acesta nu vrem insa sa facem aceste corectii din cauza ca noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta, si atunci nu este cazul sa operam de acum aceste modificari”, a declarat Ministrul Muncii.