Român RĂNIT în atentatul din Barcelona!

(Last Updated On: August 18, 2017)

Două atacuri teroriste au avut loc joi în Spania, la Barcelona și unul în orașul Cambrils. În atacul din Barcelona, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația că un român se află printre răniții în urma atacului terorist din centrul Barcelonei. Cetăţeanul român a fost spitalizat, iar potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, starea sa este stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor făcute sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost identificat un cetăţean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona, informează europafm.ro.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistenţă consulară, a adăugat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Bilanțul răniților a ajuns la 100, iar 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimelor date oficiale.

Dragoș Motrun, un român aflat la muncă în Barcelona a declarat pentru digi24: „Era un lucru pe care toată lumea îl aștepta, tot timpul ne întrebam: oare când o fi un atentat aici în Barcelona? Tot timpul ne așteptam, când s-a întâmplat la Paris ultima dată, atentatul acela mare, în Barcelona era foarte, foarte controlată, erau soldați pe stradă cu pușca în mână, foarte mare control. În Rambla sunt 200-300.000 de turiști care trec în fiecare zi, e o concentrare foarte mare de turiști, e un loc potrivit pentru teroriști.”