“Ce noroc am avut că am scăpat!” O româncă a scăpat „ca prin urechile acului” din două atentate, Barcelona și Londra

(Last Updated On: August 18, 2017)

Momente de groază au avut loc ieri la Barcelona acolo unde a avut loc un atac terorist. 13 oameni au fost uciși și alți 100 răniți după o dubă a intrat în mulțimea aflată pe Las Rambla.
Românii aflați în Barcelona au povestit pentru digi24.ro cum au trăit această experiență.

O româncă a povestit că a scăpat din două atacuri teroriste:„Nu m-am gândit o secundă, mai ales că eu marţi am fost la Londra şi fix următoarea zi după ce am plecat de acolo a fost atacul terorist şi am zis: “Ce noroc am avut că am scăpat!” Şi acum la fel, pot să spun că sunt o norocoasă că am scăpat ca prin urechile acului”, adaugă ea.

Foarte multă poliţie, maşini, motociclete, foarte multă agitaţie. Mi-am dat seama că e ceva grav. M-au sunat colegii de muncă să-mi spună că au închis localul, că o furgonetă, o maşină mare albă a intrat pe Rambla cu viteză şi a dat peste toţi oamenii. Barcelona este un oraş care… Rambla cel puţin, unde eu muncesc zi de zi sunt 200 – 300 de mii de turişti care în fiecare zi pe Rambla”, spune Dragoș Motrun, care lucrează la un restaurant din zona în care a avut loc atacul.

Toată lumea fugea, se întorcea spre metrou. Am întrebat ce s-a întâmplat, mi-au spus că a fost un atentat. Am plecat spre metrou, pe o stradă paralelă cu Rambla şi nu am apucat să mergem 20 metri că s-au auzit focuri de armă, toată lumea fugea şi ţipa”, spune Elena Nicoleta Buşu, romancă aflată în Barcelona.

Vezi aici Video:

Poliţia a fost foarte promptă, foarte repede au intrat în acţiune, ne-au dirijat, ne-au spus să ne păstrăm calmul. Chiar vorbeam cu colegii mei de muncă, am colegi chiar musulmani, arabi şi vorbeam despre tema asta. Ne aşteptam, sincer ne aşteptam”, spune și Laurențiu Lungu, român care lucrează în apropiere de La Rambla.