(Foto) „Apariția lui Iohannis a şocat. E primul preşedinte al României care arată a om”

(Last Updated On: July 14, 2017)

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut „greșeala” de a merge joi la Baza Militară Mihail Kogălniceanu într-o ținută și cu o atitudine demnă de celebrul film Terminator.

Imaginația celor de pe Facebook a explodat iar președintele a fost „surprins” în alte ipostaze.

Pe Facebook, Natalie Ester a scris: „Apariția lui Iohannis a şocat. E primul preşedinte al României care arată a om”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost impresionat de baza militară “Mihail Kogălniceanu” şi a afirmat că românii pot fi bucuroşi şi mândri că au o astfel de bază, potrivit Radio România Actualități.

 

Şeful statului a spus că profesioniştii români, americani şi britanici, cu care a avut ocazia să discute astăzi, au un nivel de pregătire foarte ridicat şi aduc o contribuţie însemnată la securitatea României. Pe de altă parte, a remarcat buna colaborare a militarilor străini cu cei români şi a menţionat că a văzut în cadrul bazei militare aeronave în zbor, dar şi o unitate Patriot. De altfel, preşedintele României a menţionat că ţara noastră a lansat o solicitare principială către Statele Unite în legătură cu achiziţia unor sisteme de rachete Patriot.

Kalus Iohannis: Noi am lansat o solicitare principială către partea americană şi probabil aţi aflat că s-a publicat, cred că ieri, pe site-ul Departamentului această notă, care urmează să fie aprobată, după care, sigur, vor începe negocierile şi, când vom avea un rezultat clar, îl vom da publicităţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai precizat că a avut discuţii cu actualul, dar şi cu fostul guvern despre programele de achiziţii pentru armată şi a subliniat că a primit asigurări că vor fi demarate în timp util.