FELICITĂRI! Olimpicii români au cucerit patru medalii la Balcaniada de Informatică 2017

(Last Updated On: July 14, 2017)

Lotul olimpic de informatică al României a obținut două medalii de aur și două medalii de argint la a XXV-a ediție a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfășurată la Chișinău în perioada 2 – 8 iulie, a informat, luni, Ministerul Educației Naționale (MEN).

Pe Facebook, Ministerul Educației Naționale-România a scris: „Felicitări lotului olimpic de informatică pentru cele 4 medalii obținute la Balcaniada de Informatică pentru seniori!

Cei patru laureați sunt George Chichirim/clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța (aur), Alex Tatomir/clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila (aur), Ștefan Constantin-Buliga/clasa a XI-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București (argint) și Theodor Pierre Moroianu/clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București (argint).

Reamintim că Ministerul Educației premiază la sfârșitul fiecărui an (noiembrie-decembrie) toți olimpicii premiați la concursurile internaționale și regionale pe discipline, profesorii care i-au pregătit și școlile din care provin fiecare în parte. Premiile în bani se acordă începând cu anul 2002 și se indexează anual”.