România, hai să ajutăm cei 400 de orfani crescuți de părintele Tănase. „Am intalnit copii de o frumusete incredibila. Cam slabuti dar destul de bine imbracati. Se vede ca totul e la limita. Locul este curat, cu rost, ordonat”

(Last Updated On: June 18, 2017)

Pe Facebook, Celina Petrescu a scris: „Gratie generozitatii unei prietene am fost si eu azi in Valea Plopului, acolo unde parintele Tanase, creste 400 de orfani. Prietena mea a dus sapte saci de hainute si incaltaminte. Am intalnit copii de o frumusete incredibila. Cam slabuti dar destul de bine imbracati. Se vede ca totul e la limita. Locul este curat, cu rost, ordonat.

Acum zece ani, Mariana Buruiana m-a rugat sa dau sfoara prin televiziuni pt a cere ajutorul in numele parintelui Nicolaie Tanase, el insusi tata a sase copii. Pe atunci erau cam o suta de de orfani.

(foto D Guran)

Am reusit doar sa-i rog sa faca ceva pe Andi Arsinel, editor de jurnal la o tv si pe o alta prietena de suflet Carmen-Victoria Bârloiu ( pe atunci producator la Prima tv).

Ei au fost primii care au facut reportaje despre acest loc. Au urmat si alti jurnalisti, care fara nici o presiune, din proprie initiativa, au promovat acest demers al parintelui Tanase. Zece ani au venit multe donatii si astazi parintele hraneste zilnic 400 de copiii, care traiesc in casute la limita confortului.

Donatiile sunt, exista, dar niciodata cat ar trebui cu adevarat. Pe de alta parte multi au trimis obiecte si haine sub orice critica, ceea ce a creat o problema in plus asezamantului, copiii trebuind sa sorteze, sa transporte sa arunce lucruri ce nu puteau fi purtate sau folosite.

Frustrarea mea este ca nu mi a dat prin cap sa duc carti. Azi am aflat ca acum o luna biblioteca a ars. Ori cartile sunt cele mai importante. Ele sunt sansa fantastica a unui copil. O carte poate deschide lumi, poate salva un destin…

Spun toate astea sub impresia de fascinatie avuta la intalnirea cu doua fetite de o frumusete incredibla, de un bun simt formidabil…

Cine are o duminica la dispozitie si carti pe care le a citit si de care se poate desparti, sa faca un drum pana la Valea PLopului ( Valea Strezei…80 de km de la Bucuresti, o ora jumatate de drum…Luati si copiii cu voi, va fi o lectie utila”.

Poți ajuta?