FELICITĂRI! Cea mai tânără femeie primar din România la 1 an de mandat! „Am pornit de la zero, iar acum avem pe rol proiecte de dezvoltare locală depuse spre finanțare”

(Last Updated On: June 18, 2017)

Cea mai tânără femeie primar din România împlinește pe 23 iunie 1 an de funcție. Ea a făcut o retrospectivă pe Facebook.

Pe Facebook, Irina Onescu  a scris: „În 23 iunie se va împlini un an de când am preluat oficial atribuțiile și responsabilitățile funcției de primar al comunei Petriș. În ultimele zile, inevitabil, am căutat să fac o retrospectivă, mai întâi introspectivă, a realizărilor și a eșecurilor care au marcat acest prim sfert de mandat administrativ.

Nu pot să spun că sunt pe deplin mulțumită de parcursul meu, căci mi-aș fi dorit să pot realiza mult mai multe decât am reușit până acum. Dar sunt deosebit de recunoscătoare pentru faptul că nu m-am lăsat copleșită ori descurajată de ocazionalele piedici și poticneli și că frumoasa comunitate pe care o reprezint îmi acordă în continuare votul de încredere.

Față de ei îmi respect singura promisiune electorală, dar mai ales morală, pe care am făcut-o, anume de a face tot ceea ce îmi stă în puțință pentru a-i ajuta să își construiască o viață mai bună, aici, acasă.

Asfaltări, pietruiri, reprofilări, renovări, reabilitări, reparații… sunt doar câteva dintre acțiunile administrative, firești de altfel, pe care le-am întreprins în 12 luni. Unele activități au fost evident vizibile, altele poate au trecut neobservate, dar toate au fost extrem de necesare, în contextul în care comuna noastră era și este încă deficitară la multe capitole.

Am pornit de la zero, iar acum avem pe rol proiecte de dezvoltare locală depuse spre finanțare, prin diverse programe de fonduri europene și guvernamentale, în valoare cumulată de peste 12 milioane de EURO. Și sunt convinsă că ele se vor materializa și vor transforma comuna noastră.

Este important și faptul că nu suntem singuri, ci ne bucurăm de o bună relație de cooperare cu autoritățile centrale județene, cu administrațiile vecine și cu diversele instituții publice sau private care își desfășoară activitatea aici. Cu toți suntem prieteni și parteneri, ne respectăm și ne sprijinim reciproc, iar pentru asta le mulțumesc.

Ilteuani, selișteni, petrișeni, corbeșteni, roșieni și obârșieni, sunt alături de voi și vă cer un singur lucru: răbdare! Eu am încredere în voi și îmi doresc ca și voi să aveți încredere în mine. Știu că este greu, că sunt încă multe probleme care necesită rezolvare, dar vă asigur că ele nu îmi sunt străine și că lupt, insist și mă zbat pentru a găsi soluții.
HAI CĂ PUTEM!

Le mulțumesc că mi-au fost alături colegilor din Primăria Comunei Petriș și prietenilor din Consiliul Judetean Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad, Turism Arad și Asociația Zarand”


Felicitări!