„Dacă ți-e foame”. Orașul din România unde în fiecare zi la terminarea programului angajații lasă în fața ușii produsele alimentare nevândute pentru cei care au nevoie

Patronul unui coffee shop din Târgu Mureș a decis să ofere produsele rămase nevândute pentru cei care au nevoie. „Dacă ție-foame” este mesajul scris pe o coală de hârtie pus lângă pachetele de mâncare.

Pe Facebook, Anca Maria Chirila a adăugat fotografii cu mesajul: „In #TarguMures, pe strada Bartok Bela, este un coffee shop care in fiecare zi la terminarea programului lasa in fata usii produsele alimentare nevandute pentru cei care au nevoie.

„Dacă ți-e foame”. Orașul din România unde în fiecare zi la terminarea programului angajații lasă în fața ușii produsele alimentare nevândute pentru cei care au nevoie 1 „Dacă ți-e foame”. Orașul din România unde în fiecare zi la terminarea programului angajații lasă în fața ușii produsele alimentare nevândute pentru cei care au nevoie 2

Love it. „Dacă ți-e foame”. Orașul din România unde în fiecare zi la terminarea programului angajații lasă în fața ușii produsele alimentare nevândute pentru cei care au nevoie 3😍#omenie #compasiune #oamenifrumosi”

Tot pe Facebook, Soós Attila a scris: „Oare la noi in Cluj de ce nu se procedeaza la fel? Si asa in general restul magazinelor de ce nu se alatura??? Donuteria vietii de exemplu, Panemaru anti caini insotitori pt nevazatori, sau brandul de succes din centrul Clujului: Covrigariile!!!! Sa nu mai vorbim de shaormerii, Mc KFC???”

În acest timp, ministerul Agriculturii amână aplicarea legii risipei alimentare. “Legea nu este clară”. România aruncă 2,2 milioane de tone de alimente în fiecare an.

“Analizând în ansamblu Legea nr. 217 din 17 noiembrie 2016 privind diminuarea risipei alimentare s-a constatat că mecanismele propuse nu pot fi puse în practică și nu poate fi completat dispozitivul legislativ. (…) legea nu este clară, precisă și previzibilă, așa cum ar trebui să fie un act normativ pentru a putea fi aplicat și care să ducă la realizarea obiectivelor avute în vedere.

În consecință singura decizie normală și rezonabilă, asumată fără rezerve de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prorogarea normelor de aplicarea până la sfârșitul anului, perioadă în care un grup de lucru instituțional, deja desemnat, are misiunea să identifice modalitățile prin care scopul legii să fie îndeplinit și să redacteze un proiect de act normativ care să fie realmente aplicabil, atât juridic cât ș tehnic”, se arată într-un punct de vedere al Ministerului referitor la Legea risipei alimentare, nr. 217 din 17 noiembrie 2016.