(Foto) Carmen Iohannis a STRĂLUCIT și în America. Vezi cum s-a remarcat Prima Doamnă:

(Last Updated On: June 9, 2017)

Președintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, iar alături de el se află și Prima Doamnă.

Luni, Klaus Iohannis a participat la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), unde a fost premiat cu “Lumina Naţiunilor”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei, acordată în trecut şi altor lideri politici, precum Angela Merkel, Nicolas Sarkozy sau Bill Clinton.

Prezentă şi ea la eveniment, Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie neagră cu mici detalii florale, creaţie a designerului Andreea Tincu, la care a asortat o geantă nude şi o pereche de sandale negre cu aplicaţii metalice, , informează stiripesurse.ro

Şeful statului a vorbit despre importanţa relaţiei dintre România şi SUA privind securitatea Europei de Est. “Suntem la o răscruce strategică la Marea Neagră. Trebuie să fim furnizor de securitate în Europa şi mai departe. În acelaşi timp, regiunea contează pe continuarea angajamentului SUA pentru securitatea ei.

Pentru noi, sprijinul SUA înseamnă securitate, prosperitate, libertate, democraţie şi, nu în ultimul rând, garanţia că România nu se va întoarce într-o sferă de influenţă estică”, a spus Iohannis, care a amintit şi de scutul antirachetă instalat la Deveselu.

“Subliniez: este un program defensiv. Trebuie să subliniez pentru că mulţi politicieni ruşi vin cu ideea că rachetele sunt pregătite de atac. Nu, sistemul e făcut să dea jos acele rachete care ne ameninţă. Geografia noastră ne recomandă acest program. Noi am acceptat şi am promovat programul pentru că am considerat că e vital.

Vezi video aici:

Suntem mândri să fim parte a programului care are o tehnologie complexă. Suntem conştienţi că vecinii din est încearcă să-l descrie ca ofensiv şi înţelegem că noi vrem să ne jucăm propriul rol în NATO”, a răspuns Iohannis la o întrebare privind nemulţumirile Rusiei faţă de sistemul de apărare american instalat în România, care va fi extins în curând şi în Polonia.