(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile:

(Last Updated On: May 31, 2017)

Pe 1 iunie se deschide sezonul la Băile Figa (Beclean, Bistrița Năsăud) , stațiunea care s-a transformat spectaculos de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii

”Sezonul estival se deschide joi 1 iunie, toate lucrurile fiind puse la punct astfel că turiștii vor putea beneficia de toate facilitățile începând cu această minivacanță. Duminică 4 iunie vom marca deschiderea sezonului estival într-un mod aparte. La ora 14.00 va fi ”Înstruțatul boului” în satul Figa, iar între orele 16.00 și 18.00 vor fi două ore de transmisiune în direct pe TVR 2 din incinta complexului, urmând să fie prezentate Băile Figa, folclorul nostru, produsele tradiționale și așa mai departe. În jurul orei 17.00, la Băile Figa va ajunge o delegație din Polonia care vine de la Cracovia cu o caravană de mașini Dacia. Vor fi și alte activități interesante”, a declarat pentru Timp Online primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 1

(foto: bailefiga.com)

Suprins de numărul mare de turişti care au venit la Figa, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan a început încă din 2011 un amplu proiect de extindere a parcului balnear care acum are 15 hectare de teren,  potrivit someseanul.ro.

 

În 2011 administraţia oraşului a amenajat un râu leneş pe care iubitorii de apă se pot plimba în voie cu colaci de mari dimensiuni. În 2012 a urmat amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat. Iar investiţiile au continuat an de an.

Sezonul 2016 a venit cu noi surprize pentru turişti, autorităţile pregătind un nou bazin cu apă dulce, au extins zonele de plajă, au adus nisip şi umbreluţe.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 2

În numai cinci ani de la inaugurarea Băilor Figa sute de mii de turişti au trecut deja pragul complexului, numai anul trecut fiind vândute peste 200 de mii de bilete pentru acces în complex.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 3

„Reţeta de succes a Băilor Figa e încrederea şi viziunea pentru că atunci când ai o perspectiva, ai un proiect, trebuie să fie susţinut şi să ai multă încredere că se poate implementa. Băile Figa sunt o reţetă de succes. Ne pregătim pentru noul sezon şi cel mai important este să urmăreşti acest proiect de aproape şi să vii întotdeauna cum îmbunătăţiri. E nevoie de multă întreţinere, reabilitări tot timpul şi să fie şi o ofertă convenabilă pentru cea mai mare masă de turişti care au mai multe criterii pe baza căruia aleg o locaţie” a dezvăluit pentru Gândul, „reţeta succesului” primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 4

Deşi planurile pentru crearea unei staţiuni menită să pună în valoare apele sărate era în gândul administraţiei oraşului Beclean încă din 2005 nimeni nu s-a gândit vreodată că Băile Figa vor avea un astfel de succes.

 

„Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge la un asemenea nivel de dezvoltare. Am fost şi eu surprins şi nu numai eu – toţi locuitorii din această zonă. Aici a existat un potenţial extraordinar de ape sărate şi mai mult decât apele, nămolul de la Figa este foarte important. Urmează o dezvoltare în funcţie de numărul de turişti. Turiştii ne susţin. Urmează o parte medicală, un SPA care va avea un alt nivel. Deja aşteptările sunt mult mai mari, avem şi turişti care vor să fie trataţi la o altă categorie şi pentru aceştia vom avea această ofertă, această extindere. În pus, vom monta alte topogane mult mai mari, noi piscine şi tot timpul vom încerca să fim la standardul aşteptărilor turiştilor” a mai spus Nicolae Moldovan.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 5

Proiect de viitor: bază de tratament și centru SPA
Studiile efectuate de specialişti au arătat că apa sărată de la Figa şi nămolul din această zonă are proprietăţi curative, fiind mai bun decât nămolul de la Techirghiol, ceea ce a creat un alt proiect… Un SPA, cu o bază de tratament gândită la ultimele standarde în materie, care se va realiza anii ce urmează.

Proiectul de arhitectură al viitoarei baze de tratament şi centru SPA, intitulat „Legacy” şi realizat de NOVELTY AE a fost unul dintre cele mai de succes proiecte cu care România s-a prezentat în 2015 la cel mai important concurs de arhitectură din lume – World Architecture Festival desfăşurat la Singapore. Proiectului viitorului SPA de la Băile Figa a câştigat locul VI, la prestigioasa competiţie de arhitectură, în care s-au înscris peste 700 de proiecte şi doar două din România.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 6

Construcţia viitorului SPA a atras deja numeroase persoane interesate, proiectul fiind estimat la 10 milioane de euro, chiar şi Guvernul României exprimându-şi intenţia de a susţine această construcţie, unică în România.

Zona aflată în plină expansiune se bazează însă pe micii întreprinzători, administraţia locală punând un foarte mare accent pe micii afacerişti care să dezvolte afaceri în zona Băilor Figa şi să crească odată cu băile şi calitatea vieţii localnicilor.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 7

Administraţia locală a pus la dispoziţia investitorilor, în apropierea complexului balnear, mai multe suprafeţe de teren şi proiecte, creând aici peste 400 de cabane şi pensiuni.

„Avem 180 de căsuţe, de camping din lemn, unde turiştii se pot caza la preţuri foarte accesibile şi 220 de vile, de dimensiuni mai mari, acestea putând fi închiriate în întregime sau doar câte o cameră. Am pus la dispoziţia micilor întreprinzători suprafeţe de teren şi proiectele tehnice ale viitoarelor imobile pe care le-am gândit că ar trebui construite în zona Băilor Figa, iar aceştia au fost foarte receptivi, la această dată lucrând intens pentru pregătirea sezonului 2016 care va fi deschis oficial după 1 iunie” a mai precizat primarul Nicolae Moldovan.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 8

Unul dintre investitori a amenajat deja 12 căsuţe din lemn pentru turişti. „Mi-a plăcut foarte mult zona, îmi place foarte mult peisajul, cum este situat în regiunea şi am văzut un potenţial turistic” aici explică Gabriel Marton care a venit din judeţul Cluj pentru a investi la Figa.

Şi localnicii au descoperit că din turism se poate face bani şi speră ca an de an numărul celor care ajung aici să crească. „Sunt localnic şi mi se pare o investiţie foarte bună. Eu cred că va lua amploare cu timpul, va fi mult mai bine decât e acum. Ne dorim să fie mai mult decât decât 200.000 de turişti” spune Cosmin Bălan, un al mic investitor la Figa.

(Foto) Se deschide sezonul la una din cele mai frumoase stațiuni din România, transformată spectaculoasă de la o baltă de nămol în care se scăldau bivolii. Vezi care sunt prețurile: 9

Staţiunea Băile Figa este construită în jurul sitului arheologic salifer de la Figa, site care datează din anii 700 Î Hr. şi care este comparabil ca şi valoare ştiinţifică cu cel din Hallstatt din Austria.

Intrarea la Băile Figa costă 15 lei/zi, copiii sub 7 ani având acces gratuit. Intrare bazin acoperit: 10 lei/zi. Acces tobogane Aqualand: 10 lei/zi (se va face dovada deținerii a două brățări: una de intrare în incinta parcului balnear și una pentru accesul la tobogane). Terenul de fotbal: 30 lei/oră. Terenul de tenis: 10 lei/oră. Taxa pentru jacuzzi: 2 lei/20 minute. Taxa pentru saună: 2 lei/20 minute. Taxa pentru fitness: 2 lei/oră. Abonament lunar: 50 lei.

Purtarea brățărilor este obligatorie. Lipsa brățării purtate vizibil se consideră contravenție și se va sancționa cu amendă și cu evacuarea din parcul balnear.