TRAGIC! A murit alpinista Dor Geta Popescu, sora alpinistei Crinei Coco Popescu, în avalanșă! Avea doar 13 ani! „Dumnezeu sa te ierte, fetita scumpă”

Veste tragică prezentată de Antena 1! Dor Geta Popescu, sora alpinistei Crinei Coco Popescu, în vârstă de 13 ani, a murit sâmbătă după ce a fost surprinsă de o avalanșă!

Informația a fost confirmată și de Tony Pruteanu, Instructor Alpinism Utilitar la Piatra Neamț, care a scris pe pagina de Facebook a lui Dor Geta Popescu : „Dumnezeu sa te ierte, fetita scumpă”TRAGIC! A murit alpinista Dor Geta Popescu, sora alpinistei Crinei Coco Popescu, în avalanșă! Avea doar 13 ani! „Dumnezeu sa te ierte, fetita scumpă” 1

O avalanşă a surprins sâmbătă un grup de 7 alpinişti sub vîrful Peleaga, în Retezat, şi doi copii, de 13 şi 14 ani şi-au pierdut viaţa. Una dintre victime este copilul minune al alpinismului românesc, Dor Geta Popescu. Ea participa, alături de tatăl ei, Ovidiu Popescu, la o ascensiune din circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor, informează observatortv.ro.

 

În vârstă de 14 ani, Dor Geta Popescu este sora mai mică a Crinei Coco Popescu, şi ea o alpinistă de mare succes încă de la vârsta copilăriei. Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely.

 

Pe 4 decembrie 2016, Dor Geta Popescu devenea cea mai tânără alpinistă din lume care escaladează vârful Giluwe (4.367 m), din Papua-Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Australia și Oceania. Pentru ea  era al șaselea din cei șapte vulcani cei mai înalți de pe fiecare continent ai Circuitului 7 Volcanoes.

Tot în 2016, Dor Geta Popescu recorduri mondiale de vârstă pe Aconcagua, cel mai înalt munte din afara Asiei, Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord, Denali/McKinley, gigantul Americii de Nord.

TRAGIC! A murit alpinista Dor Geta Popescu, sora alpinistei Crinei Coco Popescu, în avalanșă! Avea doar 13 ani! „Dumnezeu sa te ierte, fetita scumpă” 2

Cel de-al doilea copil omorât de avalanşă era şi el o mare speranţă a alpinismului românesc. Erik Gulacsi avea 13 ani şi era deţinătorul recordului de vîrstă pe vârful Elbrus, 5642 de metri, stabilit anul trecut în august.

Cei doi copii au murit fiind proiectaţi de avalanşă în stânci. Corpurile lor au rămas la locul tragediei, ceilalţi cinci membri ai grupului coborând la refugiul Genţiana. Trei dintre ei sunt răniţi, inclusiv Ovidiu Popescu, tatăl Getei.