Victor Ponta, noul ministru al Justiției? Acum vor ieși 1 milion de români în stradă? „Ăsta să fie raspunsul lui Grindeanu la proteste?”

(Last Updated On: February 14, 2017)

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, anunță că Victor Ponta este o opțiune pentru ministerul Justiției, rămas vacant după demisia lui Florin Iordache. Victor Ponta, o catastrofă de premier, dovedit palgiator și trimis în judecată pentru fapte de corupție, poate fi numit ministru al Justiției?

Victor Ponta s-a întâlnit, luni dimineaţa, cu premierul Sorin Grindeanu, care i-a propus să preia Ministerul Justiției. Informația a fost confirmată și de Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Aceasta a precizat la B1 TV că este posibilă o cooptare a lui Victor Ponta în actualul Guvern.

“Ponta este un membru al PSD-ului. Și nu orice membru, ci unul important. Este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu. La Justiție, dar nu pot să spun ce au vorbit. Nu mai spuneți că sunt certuri în interiorul partidului, Liviu Dragnea și Victor Ponta se înțeleg bine”, a încheiat ministrul Muncii.

Victor Ponta a mai fost interimar la Justiție, după plecarea lui Robert Cazanciuc.

Pe Facebook, Miron Damian a scris: „Desemnarea lui Victor Ponta la portofoliul Justiției e un scenariu plauzibil. Nu are nimic de-a face, cred, cu vreo ruptură în PSD, emancipare a premierului și plan împotriva liderului Dragnea.

V. Ponta în guvern e o nominalizare pe care președintele Iohannis ar fi aproape obligat să o respingă – nu doar pentru că fostul premier este detestat intens de publicul larg, dar și pentru că are procese penale pe rol; dlui Iohannis i-ar fi foarte greu să explice de ce nu s-a opus reintrării sale în guvern.

Or, poate nu știți, dar o decizie de prin 2008 a Curții Constituționale a tranșat (cu sapa, am scris pe-atunci) ce se întâmplă dacă premierul și președintele nu se înțeleg asupra persoanei care să ocupe un post din guvern rămas vacant: președintele poate respinge o singură persoană, iar premierul e nevoit să vină cu altă desemnare pe care președintele e obligat să o accepte.

Desemnarea lui V. Ponta e un mod de a îl lăsa pe dl Iohannis fără posibilitatea de a se opune nominalizării pe care PSD o are de fapt în vedere”.

Bîldea IoanPonta propus ministru al Justitiei. PSD-ul chiar vrea sa scoata un milion in strada…

Sebastian Lazaroiu: „Măcar Iordache nu era trimis in judecată.  Dar Ponta pare a fi decis să ne mai ofere o premieră.

A fost primul premier urmărit penal. Ar fi primul ministru al justiției trimis in judecată.  Ăsta să fie raspunsul lui Grindeanu la proteste?”