SCANDAL în Parlament! Ordonanța 13 NU este votată! Vezi ce a făcut PSD azi:

(Last Updated On: February 14, 2017)

PSD se pregătește pentru punerea în practică a Ordonanței 13 care scoate de facto abuzul în serviciu din Codul Penal. Astăzi PSD a adoptat în Senat Ordonanța 14, cu tot cu articolul neconstituțional pentru a fi respinsă la Curtea Constituțională. DSupă ce va fi respinsă de CCR va intra în vigoare Ordonanța 13.

Parlamentarii USR și PNL, la votul de azi a Ordonanței 14, au cerut vot și pentru Ordonanța 13. Dar PSD și ALDE au refuzat.

Plenul Senatului a adoptat marti proiectul de lege de adoptare a OUG 14/2017, care abroga Ordonanta 13 de modificare a Codurilor penale, in unanimitate. Au fost 118 voturi “pentru” si niciun vot “impotriva”. Proiectul merge la Camera Deputatilor, camera decizionala, informează hotnews.ro.

Dupa ce USR si PNL au cerut sa fie discutata si OUG 13, care se afla la randul sau in procedura legislativa la Senat, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut o pauza de consultari cu liderii de grup. Ulterior, solicitarea de suspendare a sedinta a fost supusa la vot si respinsa.

Liderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu a luat primul cuvantul si a cerut sa se discute si OUG 13, insa presedintele Comisiei Juridice, Serban Nicolae (PSD), a spus ca acest lucru nu este posibil. Senatoarea PNL Alina Gorghiu a sustinut la randul sau suspendarea sedintei sedinta de plen pentru ca cei din comisia juridica sa se reuneasca si sa dea raport si pentru OUG 13, apoi revenirea in plen si discutarea ambelor proiecte.

A urmat o intreaga dezbatere pe regulament si calendarul celor doua ordonante. Mihai Gotiu (USR), vicepresedinte al Senatului, a vorbit despre faptul ca “nu este nimic ridicol” sa se dezbata oricat este necesar, “pana poimaine” pentru a se da o lege clara care sa ii lamureasca pe “sutele de mii de romani din strada”.