Protecția Copilului NU vrea copii la proteste, îi vrea folosiți în campania electorală

(Last Updated On: February 15, 2017)

Protecția Copilului a trimis ieri o adresă la instituțiile din teritoriu prin care cere ca până astăzi, la ora 16, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.
Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

Din punct de vedere al Protecției Copilului nu este recomandat ca cei mici să fie duși la proteste dar este foarte bine când sunt folosiți de părinți în campania electorală sau când sunt forțați în prima zi de școală să asculte discursurile politicienilor mincinoși sau corupți. Chiar dacă cei de la Protecția Copilului comit acum un abuz, stați liniștiți că nu vor fi pedepsiți deoarece nu există prejudiciu de 200,000 de lei, așa cum modifică Liviu Dragnea Codul Penal prin adoptarea Ordonanței 13.
Pe Facebook, Maria Krause a postat o fotografie cu modul cum Victor Ponta și-a folosit copiii în campania electorală; „Ei, acuma dacă ţineţi neapărat să luaţi copiii cu voi la protest să-i învăţaţi despre democraţie şi statul de drept şi de-astea, îmbrăcaţi-i gros că e frig afară şi luaţi-i, ce să zic.
Aveţi grijă la maşini şi mai ales mare atenţie să nu intraţi cu ei undeva unde de fapt copiii nu au dreptul legal să intre. Şi în niciun caz să nu-i puneţi, pentru folosul propriu, să facă ceva ce legea nu le permite să facă.

 

Sursa foto: pagina de facebook a tatălui copiilor din fotografie”.

Pe Facebook, Dan Alexe a scris: „Auzi, cică sunt maltratați copiii duși la manifestații.

Când eram copil mă puneau ai mei să stau la coadă la ulei și zahăr de la șase dimineața, ca să putem lua de două ori. Vânzătoare la ghișeu era mama lui Dragnea. Cred că și scuipa în zahăr”.

Sorin Ionita:  „Ce inseamna sa fii trol legal. Iei un articol dintr-o lege progresista, ca asta de protectie a copilului, si ii sucesti litera impotriva spiritului. Cititi jos art 27 cu celebrul pct (4) invocat contra parintilor care si-au luat copiii cu ei la demonstratii, apoi judecati cu capul propriu ce a vrut legiuitorul, in contextul intregului art 27.

E clar ca s-a intentionat protejarea copilului de cersetorie, exploatare in programe TV sau expunere abuziva, umilitoare, pentru a santaja emotional vreo autoritate in vederea obtinerii de avantaje, etc. Genul de cazuri individuale, cu nume si prenume, in care copiii trebuie protejati.

Trebuie sa fii dus cu pluta ca sa deduci de aici vreo interdictie de a iesi cu copilul intr-o multime care protesteaza pasnic pe strada, intr-o chestiune de interes general. Mai ales daca citesti apoi si art 31 al legii.
Si suntem complet nerealisti daca ne asteptam ca asemenea nuante de interpretare la o lege noua, moderna, care cere discernamant si proportionalitate in aplicare, sa fie lasate in sarcina politiei de sector.

Pentru ca daca vrei sa fii musai un cap patrat sau ai ordin de la partid, in baza art 28 arestezi maine un sfert din parintii din Romania, care incalca zilnic prevederile in cazuri cat se poate de punctuale. Si incepi chiar cu popa si sectoristul din sat, care va garantez ca n-au citit vreodata art 28.


Genul de scandalagii auto-promovanti gata sa se suie pe cadavre doar-doar o vorbi lumea de ei la TV trebuie tinuti cat mai departe de scoala de Drept, de domeniul penal, dreptul familiei sau alte chestii delicate. Daca ajung totusi avocati, sa ramana din astia maruntei care inscriu firme la registrul comertului”.