Oana Pellea: „Ordonanța 13 s-a dat într-o noapte! Și de atunci … când e 13, când nu e 13, când e 14, când nu e 14 … .incredibil. De doua saptamani lumea este in strada si protesteaza….de doua saptamani …si nimic CLAR nu s a rezolvat!”

PSD își continuă netulburat drumul de adoptare a Ordonanței 13, cea care scoate de facto abuzul în serviciu din Codul Penal.

Pe Facebook, actrița Oana Pellea a scris: „ORDONANTA 13 S A DAT INTR O NOAPTE ! si de atunci…

de DOUA SAPTAMANI…cand e 13 , cand nu e 13, cand e 14, cand nu e 14, cand e 14 cu 13 si 13 cu 14…incredibil. De doua saptamani lumea este in strada si protesteaza….de doua saptamani …si nimic CLAR nu s a rezolvat!”

Oana Pellea: „Ordonanța 13 s-a dat într-o noapte! Și de atunci ... când e 13, când nu e 13, când e 14, când nu e 14 ... .incredibil. De doua saptamani lumea este in strada si protesteaza....de doua saptamani ...si nimic CLAR nu s a rezolvat!” 1

Tot pe Facebook, artistul Tudor Chirilă a scris: „Pana nu se respinge prin lege Ordonanta 13 nu s-a facut practic nimic”.

 

Deputatul USR Dan Barna a explicat ce se întâmplă: „13-14 cu ordonanțele – Cronica unei înșelătorii anunțate.

OUG 13 a fost abrogată acum o saptămână prin OUG 14. Florin Iordache și-a dat ulterior demisia. PSD a încercat să vândă întreaga poveste drept o stângacie de comunicare banală…

Totuși protestele au continuat. Cetățenii au simțit că Liviu Dragnea și al său PSD nu sunt și nu pot fi credibili. A fost clar pentru sute de mii de români că dincolo de reacția fără precedent a societății, de punctele de vedere dezaprobatoare ale instituțiilor din domeniu, de reacțiile partenerilor și aliaților nostri internaționali, de riscul destabilizării țării, singurul obiectiv asumat și urmărit de PSD în tot acest timp era ridicarea deasupra legii a membrilor și a apropiaților cu probleme penale.

Atunci când, sub presiunea extraordinară a străzii, a hotarat să adopte OUG 14/2017 printr-o procedură care prezintă multe aspecte susceptibile de a fi declarate neconstitutionale, Guvernul PSD a acționat ca un grup organizat, cu premeditare, strecurând o variantă aproape inevitabilă de readucere la viață a OUG 13/2017. Nu îi bănuim nicio secundă că nu au știut sau nu au prevăzut iar de bună credință nici nu poate fi vorba.

Confirmarea înșelătoriei îndelung elaborate a demarat astăzi în Parlament:

In această seară în Comisia Juridică a Senatului, președintele comisiei, senatorul PSD Șerban Nicolae a refuzat să introducă pe ordinea de zi și dezbaterea OUG 13/2017, a umilit reprezentantul parchetului, l-a dat(abuziv) afară din sală iar apoi a adoptat raportul de admitere a OUG 14/2017, cu amendamente.

Ambele OUG și 13 și 14 sunt în prezent în Parlament. Pentru a reduce la minimum riscul “resuscitării” abrogatei OUG 13/2017 este necesar ca Parlamentul să aprobe respingerea OUG 13 și apoi să adopte OUG14. În această ordine! Varianta alernativă transformă OUG 13/2017 într-o bombă cu ceas.

Rezultatul ar fi producerea tuturor efectelor pe care o mare parte a societătii le-a contestat în stradă timp de două săptămâni: majoritatea funcționarilor publici/demnitari care au comis infractiuni de abuz în serviciu, neglijență în serviciu sau conflict de interese vor scapa nepedepsiți, inclusiv președintele PSD Liviu Dragnea.

USR a încercat suplimentarea ordinii de zi și introducerea în dezbatere a OUG 13/2017 dar am fost refuzați, motivându-se că se dorește demararea unei dezbateri (!!!) cu toate instituțiile publice pe tema acestei ordonanțe ABROGATE.

Din punct de vedere tehnico -juridic, cea mai periculoasă soluție este adoptarea, în prima fază a OUG 14/2017 și abia apoi a legii de respingere a OUG 13/2017. In această variantă pe care o susțin domnul Șerban Nicolae și PSD, la orice moment în viitor oricine va contesta OUG14/2017 la CCR și va obține, foarte probabil, declararea neconstituționalității ei (datorită spre exemplu, prevederilor din legea 24/2000 art 58(3),risc ce nu poate fi acoperit), va realiza învierea lui Lazăr pentru OUG13/2017 și va aduce binecuvântarea legii penale mai favorabile pentru domnul Dragnea și cei asemeni domniei sale.

Prin această înșelătorie bine ticluită PSD își va atinge obiectivul de spălare-prespălare a camarilei penale, reușind ca OUG 13/2017 sa produca efecte juridice în baza principiului existenței legii penale mai favorabile. Această opinie este împărtățită de toți juriștii și profesorii de drept cu care ne-am consultat și care au confirmat că în această ipoteza efectul reactivării OUG 13 nu poate fi evitat”.