O româncă este printre cele mai apreciate stewardese într-una dintre cele mai mari companii aviatice din lume. “Am plecat cu două bagaje, iar un al treilea, imaginar, era plin de vise şi speranţe”

(Last Updated On: June 12, 2017)

O tânără de la noi din țară a ajuns să lucreze ca stewardesă la una dintre cele mai mari companii aviatice din lume. Pe lângă faptul că are un job minunat la înălțime tânăra mai este absolventă a facultății de Jurnalism și vorbește șapte limbi străine.

Visul ei a început de la trei bagaje, dintre care unul plin de speranțe și dorințe. Citește o poveste adevărată despre vise împlinite ale oamenilor dornici să schimbe ceva în viața lor.

Laura Laţcu (30 de ani), o fostă angajată a Primăriei din Oţelul-Roşu, a ajuns stewardesă la una dintre cele mai mari companii aviatice din lume. Este vorba despre o companie fondată în 1993 care acoperă China, Asia, Europa şi America de Nord, cu peste 600 de rute interne şi internaţionale, în mai mult de 90 de oraşe de pe glob, potrivit adevarul.ro.

Drumul ei în compania chineză a început în mai 2016, astăzi fiind una dintre cele mai apreciate angajate, după ce la sfârşitul anului 2015 a trecut un test de recrutare organizat de chinezi la Bucureşti.

“Am plecat cu două bagaje, iar un al treilea, imaginar, era plin de vise şi speranţe. Am pornit spre necunoscut, spre un job nou, spre o cultură diferită, o nouă ţară şi un alt continent, Asia. Prima impresie: foarte cald şi foarte multă lume… Era 2:30, iar eu eram foarte obosită: resimţeam schimbul de fus orar, presiunea din aeronavă, aerul condiţionat, însă, în pofida tuturor, eram cu zâmbetul pe buze, mă bucuram să fiu aici”, povesteşte Laura, despre cum s-a simţit când a ajuns la Beijing.

 

Au urmat cele două luni de pregătire, pe care Laura le-a petrecut alături de tineri din întreaga lume.

Din septembrie, anul trecut, Laura a primit toate documentele pentru a-şi începe oficial jobul la bordul unei nave. Iar la câteva zile a urmat şi primul zbor.

În scurt timp a trecut la Business class, iar zborurile s-au înmulţit. Îşi aminteşte că la primul zbor la cala Business a trecut un „test”, la care nimeni nu se aştepta. Întâmplător l-a avut pasager chiar pe preşedintele companiei Hainan Airlaines.

După 100 de ore de zbor în China, românca a început să primească şi zboruri internaţionale. Prima destinaţie fiind Praga.

Laura Laţcu spune că visul ei s-a împlinit şi viaţa la Beijing e frumoasă, iar faptul că are ocazia să plece în toată lumea o face extrem de fericită.