Mircea Badea vs studenți! „La muncă, nu la întins mâna!” Nu vrea gratuități pe trenurile CFR

(Last Updated On: February 19, 2017)

Mircea Badea a reacționat foarte dur după ce PSD a decis până la urmă să le ofere studențiilor gratuitate pe trenurile CFR în forma originală, fără condiții.

„Eu nu sunt de acord cu nicio gratuitate pentru studenți. Stundenții sunt asistați social? Exact ca în SUA, unde și facultatea costă! Costă mult! Cum să le dai gratuități la transport?! P.S: La muncă, nu la întins mâna!”, a scris Mircea Badea pe contul lui oficial de Facebook.

Ministerul Transporturilor a anunțat că s-a renunțat la amendamentele care pun condiţii pentru gratuitatea primită de studenţi la călătoriile cu trenul. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au convenit ca măsurile să rămână cele prevăzute în OUG 2/2017, anunţă un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Comisia de Buget a Senatului adoptase un amendament care restrângea gratuitatea acordată studenţilor doar pentru călătoriile între localitatea de domiciliu şi cea în care învaţă. Un alt amendament, din Comisia de Muncă, impunea limită de vârstă.

„Astăzi, 18 februarie 2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a discutat cu Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată.

În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017.”