Mircea Badea, România NU se rupe! Acum când Timișoara strigă „luptă București” iar studenții din Cluj sunt așteptați în Gara de Nord ca niște eroi de protestatarii din București

(Last Updated On: February 14, 2017)

Mircea Badea „profețește” spargerea României în 2018. Supărat că PSD nu găsește o soluție împotriva protestelor realizatorul Antena 3 spune că se va întâmpla un „rău major”. Ar fi chiar culmea să se spargă România acum când Timișoara striga „luptă București” iar studenții din Cluj sunt așteptați în Gara de Nord ca niște eroi de protestatarii din București.

Socilologul Barbu Mateescu îl contrazice pe Mircea Badea, pe Facebook: România nu se rupe. Integritatea teritorială nu a fost niciodată într-un mai mic pericol.

Tocmai acum să se circule bau-bau-ul ăsta e o nerozie de mare clasă. De vreme ce au fost proteste în Adjud, Agnita, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Blaj, Borsec, Botoșani, Brad, Brăila, Brașov, Breaza, București, Buhuși, Bușteni, Buzău,

Câmpia Turzii, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Caracal, Carei, Cernavodă, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Cugir, Curtea de Argeș, Deva, Drăgășani, Drobeta, Făgăraș, Fălticeni, Focșani, Galați, Gheorghieni, Gherla, Giurgiu, Gura Humorului, Hațeg, Iași, Lugoj, Măcin,

Mangalia, Medgidia, Mediaș, Miercurea-Ciuc, Moeciu, Moreni, Năvodari, Odobești, Odorheiu Secuiesc, Onești, Oradea, Orăștie, Petrila, Petroșani, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Pucioasa, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Reșița, Roman, Satu Mare, Sebeș, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Sinaia, Slatina, Slobozia,

Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Târnăveni, Tecuci, Timișoara, Toplița, Tulcea, Turnu Măgurele, Urziceni, Vaslui, Vatra Dornei, Zalău, Zimnicea, Zlatna și nici în rural lumea n-a fost extaziată de faza cu OUG-urile, aș zice că geografic suntem mai uniți ca oricând din 1990 încoace”.

Declarațiile făcute de realizatorul tv Mircea Badea în timpul emisiunii „Sinteza zilei” legate de proteste și stabilitatea guvernului au stârnit interes fiind preluate și de către publicația rusă Sputnik.md, parte a aparatului de propagandă a Kremlinului, informează digi24.ro.

Pe parcursul dezbaterii au fost abordate subiectele zilei: manifestații, stabilitatea guvernului, diferendele din PSD, situația încordată dintre puterile și instituțiile statului, scrie Sputnik.md care îl citează pe Mircea Badea făcând previziuni: “Sunt absolut convins că acest guvern va cădea, cred că în 2018 se va întâmpla un rău major, nu există nici o forță patriotică.”

După ce a ascultat opiniile invitaților, Mircea Badea a exprimat o convingere tranșantă, amintește Sputnik.md legat de declarația realizatorului tv: “Sunt absolut convins că acest guvern va cădea, că procentele (din alegeri) se vor inversa, PSD-ul acesta slab merită să i se întâmple așa ceva”, a spus Mircea Badea, argumentând în continuare — “înainte ca Iohannis să își bată joc de acest vot, guvernul și PSD și-au bătut joc de vot”.”

“Asociind ceea ce se în România cu ceea ce se petrece în Europa, mai ales în regiune, realizatorul Tv a spus “La un moment dat te poți trezi fără țară”. Apoi a continuat — “cred că la anul, în 2018, se va întâmpla ceva major, un rău major”.

“Punând piesele laolaltă, cred că se va întâmpla ceva major”, a spus Mircea Badea, “s-a întâmplat și altora, și altora… Nu există nici o forță patriotică, cred că se va întâmpla ceva rău major”, a repetat Mircea Badea. “Crezi că se va sparge?” (România, n.n.), a întrebat Mihai Gâdea. “Da, a replicat Badea, “posibil da, nu exclud, nu m-ar mira deloc să se întâmple,” precizează publicația rusă.

De asemena, publicația rusă scrie și de faptul că Mircea Badea a atras atenția asupra forțelor care se adună în jurul țării, “văd o adevărată concentrare de forțe în jurul nostru”, dar și la presa străină prezentă în număr extrem de mare la evenimentele din București. “Zici că e primăvara arabă”, a spus realizatorul tv citat de Sputnik.md.