Le este frică! După Radiații se invocă Violențe. Analistul pro-PSD Bogdan Chireac a făcut o „analiză” sub titlul: „Când vor începe violențele în Piața Victoriei?”

(Last Updated On: February 15, 2017)

Analiștii și televiziunile pro-PSD visează violențe la protestele din Piața Victoriei. Probabil ar vrea să vadă ordinea PSD restaurată cu bastoanele jandarmilor. Analistul pro-PSD Bogdan Chireac a făcut o „analiză” sub titlul: „Când vor începe violențele în Piața Victoriei?” Asta după știrea cu radiațiile din Piața Victoriei. Să vede
ți cum se discută în bula pro-PSD.

Bogdan Chireac, la dcnews.ro: „Analiza ne arată ca Piața Victoriei și Palatul Cotroceni au ajuns în etapa a treia, la N. Tragicul l-a constituit amânarea Legii Bugetului de către președintele Iohannis.

Întâmplarea s-a petrecut la ora 12, după ce, în dimineața zilei de 14 februarie, la orele 9 și respectiv 9.45, premierul Grindeanu a fost vizitat de ambasadorul Germaniei și de cel al Franței. Chiar dacă premierul Grindeanu a vorbit cu cei doi ambasadori despre venirea primăverii, opinia publică va face legătura între vizita reprezentanților celor două mari puteri europene și decizia lui Iohannis.

Concluzia e simplă, Europa e cu președintele Iohannis, PSD-ul e imaginea corupției și, eventual, a Rusiei. Doar în Piață aceasta idee s-a vehiculat deja din primele zile ale protestului! PDS-ul nu poate guverna în acest moment, nu-și poate face programul de guvernare. Instinctiv aproape, PSD-ul nu reacționează și continuă să încaseze de la Sistem și președintele Iohannis, pentru a nu provoca emoție suplimentară și a duce lucrurile către o zonă de violență. Am spus cumva zona de violenţă? Experții numesc asta faza 4, adică Commitment – determinare, îndârjire.

A fost faza în care a început dezmembrarea Ucrainei. Sutele de mii de oameni, adunați în piețele din Kiev, au fost zgândăriți de lunetiștii lui Putin. Pur și simplu, aceștia au deschis focul, de pe acoperișuri, asupra unor ținte bine determinate. Ce a urmat a fost un război civil soldat deja cu zeci de mii de victime.

Ucraina este un caz extrem. Cred cu putere ca nu există nicio asemănare între Ucraina și România. Ucraina a fost un stat artificial creat în fosta URSS, prin înglobarea de teritorii și populații, în principal din Rusia, dar și din statele vecine, inclusiv din România.

La frontiera de est a URSS, Ucraina s-a vrut a fi un uriaș tampon în faţa Europei. Așa învățase Stalin, din atacul lui Hitler, în al Doilea Război Mondial. În mai multe state occidentale – e adevărat, prospere și cu democrații consolidate – fenomenul Occupy a produs căderi de guverne, mari tensiuni economice și sociale. Mai degrabă, România se îndreaptă în această direcție”.

Ce crezi că vor mai inventa pentru a speria manifestanții din Piața Victoriei?